AMD Ryzen 8000: мобільний процесор Strix Halo з надпотужною графікою та чиплетним компонуванням

Опубликовал
Андрей Русанов

Відповідно до витоку, процесори AMD для ноутбуків Ryzen 8000 Strix Point отримають 4 ядра Zen 5 та 8 ядер Zen 5c. Більш потужні чипи, відомі як Strix Halo, будуть мати 16 ядер Zen 5, розділених на два чиплети, як процесори компанії для настільних ПК.

Основна технічна різниця між настільним CPU і топовим мобільним процесором – кристал введення-виводу, в якому знаходиться GPU. За іншими відомостями, це буде спільний кеш для внутрішніх компонентів – графічного ядра, ШІ-чипа.

Вбудоване відео Strix Halo отримає величезну продуктивність, яка дозволить запускати сучасні ігри у високій якості без дискретної графіки. Продуктивність зробить серйозний ривок навіть у порівнянні з графічними ядрами мобільних процесорів поточного покоління. За чутками, у Strix буде 16 обчислювальних блоків та шина 128-біт, у старших Strix Halo – 40 блоків та 256-біт.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Процесори для настільних ПК матимуть менш потужну графіку. Неприємний момент криється у TDP 120 Вт у Strix Halo, що означає сильне нагрівання.

Інші конфігурації, які можуть стосуватися покоління Ryzen 8000: малопотужні чипи Hawk Point, та Fire Range – спадкоємці високопродуктивних Dragon Range. Раніше вже згадувалися настільні Ryzen 8000 Granite Ridge з TDP 170 Вт.

Сайт VideoCardz за традицією звів весь цей хаос чуток у таблицю:

Джерела: VideoCardz, Wccftech, TechPowerUp

Disqus Comments Loading...