Рубрики КриптоНовини

Американського дослідника криптовалюти Ethereum засудили до п’яти років ув’язнення за допомогу Північній Кореї в обході санкцій

Опубликовал
Максим Григор'єв

У США ухвалили вирок ексдосліднику криптовалютного фонду Ethereum Вірджилу Гріффіту, який допомагав Північній Кореї обійти санкції. Гріффіта засудили до п’яти років і трьох місяців тюремного ув’язнення.

Дослідника було заарештовано у 2019 році, а у вересні 2021-го він визнав себе винним у порушенні Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження. Суд встановив, що Гріффіт, який працював тоді в Ethereum Foundation, вирушив до Північної Кореї, щоб розповісти про технологію блокчейну, що лежить в основі криптовалюти.

Адвокат просив суд пом’якшити покарання до двох років позбавлення волі, але окружний суддя дав мінімальний термін, який вимагали прокурори. Суддя також оштрафував Гріффіта на $100 тис., хоча прокурори наполягали на $1 млн.

Як встановило слідство, Гріффіт, який має докторський ступінь у Каліфорнійському технологічному інституті, у 2019 році прибув до Північної Кореї через Китай, де виступив із презентацією на Пхеньянській конференції з блокчейну та криптовалютам, попри те, що Державний департамент США відмовив йому у дозволі на поїздку. Фонд Ethereum також заявив, що не схвалював та не підтримував дії Гріффіта.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

«Найважливіша особливість блокчейнів — те, що вони відкриті. І КНДР не вдасться утримати осторонь, хоч би що говорили США чи ООН», – заявив Гріффіт під час презентації.

Для прокуратури це стало доказом, що Гріффіт розумів можливе використання блокчейну для обходу Північною Кореєю санкцій.

Disqus Comments Loading...