Рубрики Новини

«Амністія» у Twitter – Ілон Маск розблокує всіх, хто не порушував закон і не займався спамом

Опубликовал
Андрей Русанов

Власник Twitter Ілон Маск вирішив запропонувати «загальну амністію» заблокованим акаунтам з наступного тижня – насамперед вона торкнеться «токсичних» користувачів, забанених за радикальні висловлювання. Усі, хто не порушував закон у соціальній мережі та не розсилав спам, отримають шанс. Це друге важливе модераторське рішення, яке він ухвалив з моменту вступу на посаду CEO після повернення до мережі облікового запису 45-го президента США Дональда Трампа. Обидва рішення були ухвалені після того, як Маск провів неофіційне опитування у своєму особистому обліковому записі.

Рішення скасувати багаторічну модерацію у Твіттері фактично сильно обмежує або зовсім скасовує початкову обіцянку Маска: створити різноманітну раду, яка б допомогла виносити серйозні рішення щодо модерації. Маск відмовився від цієї ідеї, звинувативши «групи політичних та громадських активістів» у порушенні передбачуваної «угоди» – твердження, яке ніхто, крім нього, не підтвердив.

Під час неформального опитування 72,4% респондентів проголосували за розблокування забанених. Пул голосування перевищував 3 млн. голосів. Зазначимо, що Маск довгий час намагався відмовитися від покупки Twitter на підставі заяв про те, що сервіс був заповнений ботами та недостовірними обліковими записами. Чи голосували боти у опитуванні – не відомо.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Досі не зрозуміло, які саме облікові записи будуть розбанені. Ілон Маск зазначив, що користувачі, які «порушили закон або займалися кричущим спамом», не отримають «амністію». Раніше Маск описував деякі мінімальні стандарти, окрім порушення закону. Хоча він витратив багато часу на розгляд скарг правих, він висловив незгоду з ідеєю дозволити повернутися до соціальної мережі комусь як Алекс Джонс (відомий конспіролог, обліковий запис якого було деактивовано за підбурювання до насильства).

Відновлення більшості заблокованих облікових записів може породити у Твіттері безліч драм. Соцмережа точно не стане для багатьох більш затишною, але, безперечно, події розвиватимуться цікаво.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...