Android-смартфони з обробкою ШІ на пристрої потребують багато оперативної пам’яті ─ 20 ГБ може стати стандартом

Опубликовал
Вадим Карпусь

Флагманські процесори для смартфонів, анонсовані протягом кількох останніх тижнів (Snapdragon 8 Gen 3, Dimensity 9300 та Exynos 2400), пропонують різні можливості обробки завдань штучного інтелекту на пристрої. Очікується, що обробка ШІ на пристрої буде однією з основних фішок флагманських смартфонів 2024 року. Однак для цього лише високопродуктивних процесорів буде недостатньо.

Наразі стандартом в Android-смартфонах є 8 ГБ оперативної пам’яті. Звичайно, зустрічаються пристрої з об’ємом ОЗУ більшим, ніж у деяких ноутбуків. Але це рідкісні винятки, а не стандартні моделі.

За даними Macquarie, для генерації зображень за допомогою ШІ на пристрої потрібно, щоб Android-смартфон мав щонайменше 12 ГБ оперативної пам’яті. Зараз на ринку досить багато моделей із таким обсягом пам’яті. Однак для роботи ШІ-асистентів на пристрої та використання інших функцій ШІ на пристрої обсяг оперативної пам’яті потрібно збільшити вже до 20 ГБ, щоб робота була плавною.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

З огляду на озвучені дані, майбутні флагманські Android-смартфони з просунутими функціями ШІ можуть мати 20-24 ГБ оперативної пам’яті (або навіть більше).

Джерело: wccftech

Disqus Comments Loading...