Рубрики НовиниСофт

API GPT-4 стає загальнодоступним, OpenAI відмовляється від старих моделей Completions API

Опубликовал
Вадим Карпусь

OpenAI заявила, що всі клієнти, які платять за доступ до ChatGPT API, мають доступ до GPT-4. Компанія також повідомила про намір припинити підтримку старих моделей інтерфейсів Completions API, у зв’язку з чим рекомендує користувачам впровадити Chat Completions API.

Зазначається, що GPT-4 – це найпотужніша модель компанії.

«З березня мільйони розробників запросили доступ до API GPT-4, і кількість інноваційних продуктів, що використовують GPT-4, зростає з кожним днем. Сьогодні всі розробники API з історією успішних платежів можуть отримати доступ до API GPT-4 з контекстом 8K. Ми плануємо відкрити доступ для нових розробників до кінця цього місяця, а потім розпочати підвищувати обмеження швидкості в залежності від доступності обчислювальних можливостей», ─ йдеться у повідомленні OpenAI.

Компанія також робить загальнодоступними API-інтерфейси GPT-3.5 Turbo, DALL E і Whisper. Фахівці працюють над безпечною можливістю тонкого налаштування для GPT-4 та GPT-3.5 Turbo. Очікується, що ця функція буде доступна пізніше цього року.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

OpenAI нагадує, що початковий Completions API був представлений у червні 2020 року, щоб надавати текстові відповіді довільної форми для взаємодії з мовними моделями. Надалі було знайдено можливості забезпечити найкращі результати з більш структурованим інтерфейсом підказок.

«Парадигма, заснована на чаті, довела свою ефективність, вона справляється з переважною більшістю попередніх варіантів використання та новими розмовними потребами, забезпечуючи при цьому вищу гнучкість та специфічність. Зокрема, структурований інтерфейс Chat Completions API (наприклад, системні повідомлення, виклик функцій) та можливості багатоетапного діалогу дозволяють розробникам створювати діалоги та широкий спектр завдань завершення. Це також допомагає знизити ризик атак зі швидким впровадженням, оскільки контент, що надається користувачем, може бути структурно відокремлений від інструкцій», ─ заявляє OpenAI.

Підтримка старіших моделей Completions API припиниться на початку 2024 року.

Джерело: OpenAI

Disqus Comments Loading...