Apple додала калькулятор в нову iPadOS 18 вперше за 14 років — він підтримує рукописне введення

Опубликовал
Андрій Русанов

Apple представила iPadOS 18 під час WWDC 2024. Оновлення з’явиться восени, бета-версія для розробників буде доступна відсьогодні, а публічна бета — наступного місяця.

Оновлення нарешті додає вбудований калькулятор до планшетів Apple — через 14 років після старту iPad. Користувачам більше не потрібно завантажувати програми сторонніх розробників навіть для виконання простих математичних дій.

Калькулятор схожий на той, що є в iOS, але додатково підтримує Apple Pencil — розрахунки можна просто записувати стилусом. Програма вирішить їх завдяки функції, яку Apple називає Math Notes.

Apple представила програму Smart Script, яка покращує вигляд тексту під час написання за допомогою машинного навчання. Програма здатна відтворити почерк користувача, перевірити орфографію та написати набраний текст потрібним почерком.

Основи Web дизайну від Hillel IT School.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Як і в iOS 18, з’явилися нові способи персоналізації домашнього екрана та персоналізований Центр керування. Він також додає настроювану спливну вкладку, яка полегшує навігацію програмами.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...