Рубрики НовиниСофт

Apple iPhone отримали нові функції захисту конфіденційності — їх представили у новій рекламній кампанії «Аукціон даних»

Опубликовал
Тетяна Нечет

Apple випустила нову рекламу, в якій розповіла про функції захисту конфіденційності в смартфонах iPhone, таких як прозорість відстеження додатків (App Tracking Transparency) і захист конфіденційності пошти (Mail Privacy Protection). У ролику під назвою «Конфіденційність на iPhone» показано, як молода жінка легко примушує зникнути весь аукціон, на якому продавали її особисті дані. Apple також розмістила білборди та інші форми реклами у рамках кампанії «Конфіденційність на iPhone». Про це пише MacRumors.

У програмі «Пошта» функція Mail Privacy Protection не дозволить відправнику листів отримувати інформацію про активність користувача в електронній скриньці. Коли ця функція увімкнена, вона приховує IP-адресу і не дозволяє відправнику знати, чи відкривав користувач електронні листи. Вона з’явиться в iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey та watchOS 8.

За допомогою App Tracking Transparency користувачі вирішують, чи може певна програма відстежувати їх дії, у тому числі й на вебсайтах інших компаній, з метою реклами або обміну інформацією з брокерами даних. На пристроях під керуванням iOS 14.5, iPadOS 14.5, tvOS 14.5 (або новіше) програми, які хочуть стежити за діями користувача на основі унікального рекламного ідентифікатора пристрою, зможуть робити це лише з дозволу користувачам.

За даними Forbes, зміни Apple у сфері конфіденційності знизили рентабельність інвестицій у рекламу на 38%.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Apple виступає проти таких правил, як запропонований Європейським Союзом Закон про цифрові ринки, який вимагає від Apple дозволити завантаження програм на iPhone не тільки з App Store. Але керівництво купертінського гіганта вважає, що завантаження таких додатків піддасть корисувачів iPhone ризику втрати конфіденційності й може загрожувати безпеці.

Disqus Comments Loading...