Apple наростила продаж Mac на 10,3% за рік (8,6% всіх комп’ютерів) попри загальний спад ринку ПК

Опубликовал
Андрей Русанов

Статистика IDC говорить про різке зростання продажів Apple Mac на тлі загального спаду ринку у другому кварталі цього року. Apple продемонструвала річне зростання на 10,3%, ставши єдиним виробником ПК з першої п’ятірки, який повернувся до позитивних результатів.

Apple Mac зараз займають 8,6% частки світового ринку – тільки у другому кварталі компанія поставила 5,3 млн комп’ютерів (4,8 млн в тому ж кварталі минулого року).

Загальний обсяг постачання ПК скоротився на 13,4% у річному обчисленні, з 71,1 млн до 61,6 млн. Традиційно висока лояльність користувачів Apple Mac зросла на тлі відмови від системної логіки Intel та розробки власних ARM-процесорів. Зараз флагманський Mac Pro оснащений процесором M2 Ultra, ранні покоління комплектувалися процесорами Intel.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Інші представники першої п’ятірки, Lenovo, HP, Dell та Acer, продемонстрували зниження темпів зростання. Acer сповільнилася на 19,2%, HP вдалося залишитися приблизно на тому ж рівні з 13,4 млн комп’ютерів проти 13,5 млн в той самий час рік тому.

Джерела: CNBC

Disqus Comments Loading...