Apple не встигає з розробкою 5G-модема, щоб замінити плату Qualcomm в iPhone до 2026 року

Опубликовал
Юрій Орос

Apple ще більше відстала від Qualcomm у своїх багатомільярдних зусиллях щодо створення модемного чипа 5G для iPhone через складність цього компонента.

За словами знайомих з ситуацією співрозмовників Bloomberg, Apple вже відклала план випуску власного чипа до наступного року, а тепер, швидше за все, не встигне й до весни 2025 року. Це відкладе реліз щонайменше до кінця 2025 або початку 2026 року — останнього року нещодавно продовженого контракту Apple з Qualcomm.

Останні проблеми відображають складне завдання, яке стоїть перед Apple при розробці власного модема. Цей компонент повинен безперешкодно працювати з сотнями операторів по всьому світу, в різних середовищах і умовах. Він має функціонувати щонайменше так само добре, як технологія Qualcomm, першопрохідця у цій галузі.

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс

Тисячі співробітників працювали над проєктом з 2018 року, і все ж Apple ще багато років не може розв’язувати проблему. Мета проєкту в тому, щоб модем завантажував дані швидше, ніж сучасні можливості. Але анонімні співрозмовники вважають, що це малоймовірно, виходячи з поточного стану розробки.

Проблеми Apple з розробкою модемів стали надбанням громадськості у вересні, за день до презентації iPhone 15. Qualcomm заявила, що продовжуватиме постачати Apple чипи протягом наступних років, даючи зрозуміти, що внутрішні зусилля компанії не дають результатів.

Стосунки компаній, які мали закінчитися до 2024 року, було продовжено до 2026 року. Але ця угода лише підтвердила те, що люди всередині компанії знали вже давно: робота Apple над створенням власної технології досі несла розчарування.

Disqus Comments Loading...