Рубрики НовиниСофт

Apple обмежила AirDrop — функцію обміну файлами між iPhone — до 10 хвилин на тлі протестів в Китаї

Опубликовал
Катерина Даньшина

Apple обмежила час передачі файлів через AirDrop на iPhone у Китаї після того, як протестувальники використали цю функцію для розповсюдження зображень.

AirDrop дозволяє швидко обмінюватися файлами, зокрема зображеннями, документами чи відео, між пристроями Apple. Остання версія iOS 16.1.1, випущена в середу, обмежила час, протягом якого користувачі можуть отримувати файли до 10 хвилин. Попередні варіанти ОС не мали такого обмеження. 

Після закінчення 10-хвилинного періоду система повертається в режим, коли файли можна отримувати тільки від контактів. Це означає, що люди не зможуть отримати переказ з AirDrop від незнайомця, не активувавши цю функцію протягом кількох попередніх хвилин. 

Apple зокрема оновила AirDrop на iPhone, що продаються в Китаї. Зміни відбулись після того, як протестувальники в країні використовували службу для розповсюдження плакатів проти Сі Цзіньпіна та китайського уряду. 

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися
Нові налаштування AirDrop від Apple на iPhone у Китаї. Зображення: Bloomberg

Apple не прокоментувала, чому ця зміна була введена в Китаї, але заявила, що планує розгорнути нову функцію AirDrop у всьому світі в наступному році, щоб “обмежити небажаний обмін файлами”.

Технічного гіганта з Купертіно у минулому критикували за внесення змін до функцій iPhone для “заспокоєння” китайського уряду. Наприклад, у 2019 році Apple звинуватили в тому, що вона приховала емодзі з прапором Тайваню для користувачів у Гонконзі чи Макао. Компанія також приховала для користувачів з Китаю програми VPN. Багато власних сервісів Apple також недоступні в країні — яка є найбільшим у світі ринком смартфонів — зокрема Apple TV+, iTunes Store, платні подкасти, Apple Books і Apple Arcade.

Китай стикається з дедалі більшим соціальним невдоволенням. Антиурядові гасла з’явилися в Пекіні минулого місяця напередодні ключового засідання комуністичної партії. Під час продемократичних протестів у Гонконзі активісти використовували AirDrop для поширення своїх політичних вимог. На вихідних Китай також пообіцяв дотримуватися своєї суворої політики Covid Zero, розвіявши надії на те, що Пекін може послабити контроль після партійного з’їзду.

Функція AirDrop викликала суперечки з моменту її дебюту на iPhone з iOS 7 у 2013 році, оскільки вона також використовувалася неналежним чином у налаштуваннях за межами Китаю. Протягом останнього року було багато повідомлень про затримку або скасування рейсів через те, що пасажири літака надсилали фейкові терористичні погрози або порнографічні зображення іншим людям на борту.

Джерело: Bloomberg

Disqus Comments Loading...