Apple працює над 16-дюймовим iPad, який може вийти у 2023 році — The Information

Опубликовал
Катерина Даньшина

Apple, ймовірно, працює над iPad з більшим 16-дюймовим дисплеєм. Згідно зі звітом The Information, компанія може випустити пристрій у четвертому кварталі 2023 року (але  терміни можуть змінитись).

Чутки про 16-дюймовий iPad з’явилися вперше. Раніше інсайдери згадували про можливу появу пристрою з діагоналлю екрана від 14 до 15 дюймів. Інсайдер Apple, журналіст Марк Гурман, говорив про більший iPad ще у 2021 році, а нещодавно заявив, що така модель може з’явитися через рік чи два.

Аналітик ланцюжка постачань Росс Янг також підтримав цей прогноз у червні та сказав, що 14,1-дюймовий iPad Pro з дисплеєм Mini LEDMini LED – це еволюційний розвиток вже добре знайомої технології LED – за рахунок більшої кількості світлодіодів меншого розміру забезпечується більш висока контрастність у порівнянні з нинішніми моделями телевізорів, обмежених парою сотнею зон затемнення. та ProMotion вийде вже наступного року.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Опануйте звітність — від збору даних до обробки результатів, та інтерпретуйте дані ключових звітів CF, BS, P&L зрозумілою мовою.
Детальніше про курс

Нині 12,9-дюймовий iPad Pro є найбільшою моделлю Apple. Однак можливе збільшення екрана зробило б пристрій ідеальним для професійних творців. 16-дюймовий дисплей також був би зручним при використанні функції Stage Manager, яка автоматично впорядковує відкриті програми та вікна, щоб користувачі могли зосередитись на своїй роботі та як і раніше бачити все одразу.

Компанія додала підтримку зовнішнього дисплея для Stage Manager у бета-версії iPadOS 16.2 для розробників у вівторок, що має надати користувачам великий простір для використання цієї функції.

Apple “струснула” свою лінійку iPad минулого місяця, випустивши дорожчий iPad початкового рівня з USB-C, а також оновлений 12,9-дюймовий iPad Pro. Але підвищення ціни на базовий iPad поставило його в дивне становище: пристрій за 449 доларів (замість 329 доларів) тепер коштує майже стільки ж, скільки M1 MacBook Air (якщо ви візьмете Magic Keyboard Folio за 249 доларів та Apple Pencil за 99 доларів, який, до речі, досі не підтримує USB-C).

Поява 16-дюймового iPad преміумкласу може надати сенсу лінійці. І хоча це, ймовірно, призведе до збільшення цінового розриву між iPad початкового рівня та більшою моделлю високого класу – проблема відсутності бюджетного варіанту так і не вирішиться (ймовірно, тому пристрої дев’ятого покоління все ще продаються за 329 доларів).

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...