Рубрики Новини

Apple пропустила на Mac російську скам-програму з платною підпискою

Опубликовал
Максим Григор'єв

У магазині Mac App Store знайшли програму, яка використовує вікна що спливають для ускладнення виходу і вимагають оформити передплату. Розробник Коста Елефтеріу описав механізм шахрайства та знайшов ще ряд додатків, що використовують подібну тактику.

Елефтеріу почав розслідування після повідомлення користувача в Twitter, який скаржився на програму My Metronome на Mac. Ця програма відключає опцію «Вихід», доки користувач не оформить передплату. Також Елефтеріу знайшов ще кілька подібних програм, що вимагають передплату.

Після повідомлень про ці програми, розробник Mac і iOS Джефф Джонсон провів власне розслідування і з’ясував, що автор My Metronome, компанія Music Paradise LLC, зареєстрована в російському Новосибірську. Ця компанія має таку ж адресу, що й інший розробник – Groove Vibes.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Журналісти з The Verge завантажили програми від Music Paradise та Groove Vibes, і виявили, що в деяких відключені опції виходу та кнопки примусового виходу. З програми можна вийти без оформлення передплати, але посилання для закриття вікон спеціально розроблені так, щоб їх було важко знайти.

Пізніше програму My Metronome видалили з магазину, але неясно, чи зробила це сама Apple. Компанія поки що не відповіла на запит журналістів.

Disqus Comments Loading...