Apple TV 4K отримала процесор A15 Bionic, пульт з роз’ємом USB-C замість Lightning та подешевшала до $129

Опубликовал
Катерина Даньшина

Нова приставка Apple також має збільшений обсяг пам’яті порівняно зі своїм попередником 2021 року: базова модель за 129 доларів отримує 64 ГБ, а преміумверсія за 149 доларів – 128 ГБ.

Більш скромна вартість дозволяє приставці (ціна, якої раніше стартувала від 179 доларів) конкурувати з Roku та Amazon, хоча Apple, як і раніше, є варіантом преміумкласу.

Базова версія підтримує лише Wi-Fi 6, а дорожча – має порт Ethernet і підтримує технологію Thread Mesh для підключення ще більшої кількості аксесуарів для розумного будинку (у тому числі продуктів, які використовують стандарт Matter).

Обидві моделі підтримують стандарт HDR10 Plus від Samsung та Amazon на додаток до стандарту Dolby Vision HDR (який підтримувала попередня версія Apple TV 4K), тому користувачі можуть дивитися свої улюблені фільми та телепередачі у максимально можливій якості на більшій кількості телевізорів. Також приставка отримала новий, сучасний процесор A15 Bionic, що забезпечує вищу продуктивність та більш плавний ігровий процес.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Мабуть, одним із найцікавіших оновлень є те, що пульт дистанційного керування Siri Remote, який має ті ж елементи керування та загальний дизайн, що й попередня модель, тепер заряджається через USB-C замість фірмового роз’єму Lighting від Apple. Компанія заявляє, що новий пульт сумісний із «всіма поколіннями» Apple TV 4K та Apple TV HD.

За останні кілька років Apple почала відмовлятися від зарядки Lightning у своїх продуктах, а лінійка iPad лише сьогодні завершила перехід. Багато аксесуарів і пристроїв бренду, як і раніше, покладаються на порт для зарядки десятирічної давності, у тому числі нещодавно випущені смартфони серії iPhone 14 та AirPods Pro другого покоління. Але оскільки iPhone з USB-C потенційно не за горами, ймовірно, що Siri Remote – лише перший із багатьох продуктів, у яких відбулися зміни.

ЄС остаточно схвалив перехід на USB-C у смартфонах до кінця 2024 року – Apple змушена відмовитися від Lightning в iPhone

Apple TV 4K доступна до попереднього замовлення в США вже сьогодні, а роздрібний продаж запланований на 4 листопада. Пульт дистанційного керування можна замовити вже зараз на сайті Apple, якщо ви хочете використовувати його для вже наявної приставки компанії.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...