Apple в iPhone 15 Pro повністю відмовиться від фізичних кнопок на користь сенсорних з гаптичним дотиком — Мін-Чі Куо

Опубликовал
Вадим Карпусь

Аналітик Мінг-Чі Куо поділився публікацією в сервісі мікроблогів Twitter, яка проливає світло на деякі особливості майбутніх смартфонів серії iPhone 15. Він вважає, що дві наступні моделі iPhone 15 Pro будуть оснащуватися новими кнопками живлення та керування гучністю. Замість звичних фізичних (механічних) кнопок Apple перейде на використання сенсорних (твердотілих) кнопок.

Аналогічний підхід компанія вже використовувала у смартфонах серії iPhone 7, коли замінила механічну кнопку Home (яка фізично натискається) сенсорною. Такий же метод використовується і в трекпадах ноутбуків Mac – вони не мають кнопок, що натискаються, а лише імітують відчуття натискання за допомогою невеликої вібрації.

Також повідомляється, що майбутні смартфони iPhone 15 Pro будуть оснащені додатковими механізмами Taptic Engine на внутрішній лівій та правій сторонах. Вони мають забезпечувати зворотний тактильний зв’язок користувачам, створюючи враження, що вони натискають фізичні кнопки. Таким чином, кількість приводів Taptic Engines в кожному iPhone збільшиться з одного до трьох.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Ще кілька років тому ходили чутки, що Apple планувала перевести Apple Watch на сенсорні кнопки, але цю зміну так і не запровадили. Тоді говорилося, що твердотілі кнопки покращать водонепроникність і займуть менше внутрішнього простору. Але незрозуміло, чи буде це справедливо для iPhone, оскільки знадобиться достатньо місця для розміщення всередині ще двох модулів Taptic Engines.

В окремій гілці Мінг-Чі Куо написав, що «дизайн без кнопок і перехід на USB-C – два основні оновлення для iPhone 15».

Чутливі до дотику області з вібровідгуком — нічого не нагадує? Ще пам’ятає HTC U11 2017 року з чутливими до натискань бічними гранями Edge Sense та ще купу схожих моделей, які вийшли після нього? Схоже, Apple, як завжди, не соромиться запозичувати чужі ідеї.

Джерело: macrumors

Disqus Comments Loading...