Apple знову коштує більше $3 трлн — вперше з січня 2022-го

Опубликовал
Катерина Даньшина

Акції Apple у п’ятницю знову досягли показника більше, ніж у $3 трлн — вартість компанії нині перевищує річний ВВП Франції.

У січні 2022 року Apple ненадовго досягла оцінки у $3 трлн на внутрішньоденній основі, але  зрештою акції впали майже на 30%.

Потужна екосистема продуктів на чолі з iPhone, iPad і сервісним бізнесом компанії, допомогла забезпечити послідовне зростання доходів під час економічних підйомів і спадів, та навіть глобальної пандемії, що свідчить про те, наскільки стійким є основний бізнес компанії.

Зараз Apple на шляху до отримання річного доходу та прибутків в розмірі $400 млрд та $100 млрд відповідно. І зростання може прискоритися ще більше, якщо останній анонс продуктів компанії приверне увагу споживачів.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Нещодавно Apple представила свою першу гарнітуру змішаної реальності Vision Pro за $3499. І оскільки ціна є захмарною для масового споживача, кажуть, що компанія працює над дешевшою версією.

Однак аналітик Wedbush Ден Айвз вважає, що саме iPhone продовжуватиме сприяти стабільному зростанню Apple, вказуючи на майбутній ювілейний випуск iPhone 15 як на ймовірний каталізатор, який може ще більше підвищити ціну акцій, оскільки багато користувачів старших смартфонів захочуть оновити свої пристрої:

«За нашими оцінками, приблизно 250 мільйонів iPhone не оновлювалися протягом чотирьох років».

Цей бізнес продовжує зростати й тому, що підвищується ціна продажу, оскільки компанія випускає iPhone з більшими екранами та кращими камерами. За словами Айвза, середня ціна може наблизитися до $925 із майбутнім випуском iPhone 15. Перший iPhone вийшов у 2007 році за стартовою ціною $499.

Айвз сказав, що наступною зупинкою для Apple буде оцінка в $3,5 трлн, а наступного етапу в $4 трлн компанія може досягти вже у 2025 році.

Apple знадобилося 42 роки з моменту заснування в 1976 році, щоб вирости до $1 трлн, у 2020-му році компанія вже коштувала $2 трлн, а за два роки досягла показника $3 трлн.

Джерело: Business Insider

Disqus Comments Loading...