Рубрики НовиниWTF

“Аркейн” звинувачують у піарі росіян. На відео, присвяченому річниці виходу мультсеріалу на Netflix, помітили косплеєрку з санкт-петербурга

Опубликовал
Катерина Даньшина

Кілька днів тому в офіційних акаунтах шоу “Аркейн” в Instagram та Twitter оприлюднили ролик, присвячений річниці виходу серіалу на Netflix. Серед десятка англомовних косплеєрів та ютуберів на відео, помітили й російську блогерку.

Користувачі Twitter зазначають, що на ролику “Аркейн” присутня російська ютуберка Вікторія, відома під ніком “vikarter” в Instagram.

Судячи з інформації у соцмережах, ютуберка нині проживає у санкт-петербурзі, а отже зароблені на блогінгу кошти поповнюють бюджет країни-агресора, яка спонсорує злочини російської армії в Україні.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

“Після того, як @arcaneshow її пропіарив більше людей почали слідкувати за її контентом, а значить вона отримує більше прибутку, а значить на армію росії піде більше коштів! На геноцид українців завдяки @arcaneshow буде йти більше коштів”, – обурюється користувач Twitter під ніком Макі.

Зазначено, що усі учасники на відео — англомовні, і лише Вікторія розмовляє російською — через що спеціально під неї у ролик додали титри англійською мовою.

Мультсеріал в жанрі пригодницького фентезі “Аркейн” вийшов на Netflix у листопаді 2021 року. Проєкт створено на основі гри League of Legends з нагоди її десятиліття компаніями Riot Games та Fortiche Production. Дія мультсеріалу відбувається у вигаданих містах Пілтовер та Заун, де дві сестри б’ються по різні сторони барикад.

“Ви розумієте взагалі масштаб цього абсурду. Аркейн — мульт, який показує трагедію війни, весь біль дітей, які втратили своїх батьків і які на все життя залишаться травмованими. Ні слова не сказали у підтримку України, але спокійно піарять росіян на своєму офіційному каналі”, — пише Макі.

Ще вчора Netflix потрапив у епіцентр іншого скандалу — у дописі, в якому рекламувався телесеріал “Вікінги: Вальгалла”, Ярослава Мудрого назвали правителем “північної росії”. Українське Twitter-ком’юніті одразу підняло тривогу, зазначивши, що коли князь правив у Києві, держави “росія” навіть не існувало.

Пізніше Мінкульт України порадив Netflix “ознайомитись з уроками історії”. За кілька годин допис на сторінці серіалу видалили.

Ще один скандал відбувся у грудні 2021 року під час виходу другого сезону серіалу “Емілі в Парижі”, де одну з героїнь — українку за національністю — зобразили неосвіченою злодійкою. Мінкульт звернувся до Netflix з офіційним листом — у стрімінговому сервісі подякували за реакцію та сказали, що “почули стурбованість українців”

Щодо скандалу з “Аркейн”, то на сторінках проєкту у соцмережах на обурення українців поки ніяк не відреагували. Відео з росіянкою на момент виходу новини було доступне для перегляду.

Disqus Comments Loading...