Армія дронів — підсумки року програми закупівлі безпілотників для Сил оборони в цифрах та фактах

Опубликовал
Вадим Карпусь

Рік тому було запущено ініціативу «Армія дронів» з метою підтримати ЗСУ під час відбиття навали російських загарбників. За час, що минув, ця ініціатива перетворилась на велику державну програму, і тепер можна підбити певні її підсумки.

Отже, за рік ініціативи «Армія дронів»:

  • збільшено виробництво безпілотників у десятки разів, а окремі навіть у 100
  • сформовано та укомплектовано перші у світі ударні роти БПЛА. Це 11 рот у складі ЗСУ, які працюють на передовій за новим підходом
  • запущено масове виробництво БПЛА в Україні
  • разом з 26 школами навчили 10 тисяч операторів, і ще стільки ж навчаються зараз
  • розпочато формування першого у світі флоту морських дронів

Як додатково зазначає міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, безпілотники «Армії дронів» знищили 101 одиницю техніки російських окупантів на мільйони доларів. Лише за один тиждень українські БПЛА знищили 21 танк, 36 бойових броньованих машин та 18 опорних пунктів загарбників.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Разом з тим в Україні продовжують інвестувати у виробництво безпілотників. Уряд виділив 40 млрд грн на 2023 рік для інвестицій в українських виробників дронів.

«Пташки» захищають військових, нищать ворога, змінюють контекст війни та визначають, на чиєму боці перевага. Щоденно ми працюємо над тим, щоб збільшувати кількість безпілотників. Щоб дрони стали видатковим матеріалом і військові не помічали, як він поновлюється», ─ зазначають у Мінцифри.

Додатково Михайло Федоров наголосив, що з метою підтримки українського контрнаступу на фронт відправляється 1700 безпілотників Серед них — ударні та розвідувальні коптери. БПЛА зі штучним інтелектом здатні ефективно розпізнавати, а потім знищувати ворожі цілі. Всі ці безпілотники придбані в межах програми «Армія дронів».

Disqus Comments Loading...