Рубрики НовиниСофт

Майже як Reddit. Застосунок для перегляду новин Artifact перетворюється на соцмережу – там є профілі, оцінки репутації та коментарі з голосуванням

Опубликовал
Катерина Даньшина

Artifact на початку позиціювали як застосунок для перегляду новин, які підбирають для вас ШІ-алгоритми, однак нині він стає все більше схожим на соцмережу.

У застосунку є вкладка «Домашня сторінка» зі стрічкою статей, які на думку ШІ Artifact, вам сподобаються; вкладка «Заголовки», де зібрані колекції статей за темами; а також вкладка «Профіль», яка візуалізує вашу історію переглядів, після того, як ви прочитаєте 10 матеріалів

А тепер користувачі можуть коментувати будь-які статті в додатку, і, наслідуючи Reddit, Artifact також дозволить голосувати за та проти коментарів інших людей – формуючи їх репутацію та допомагаючи модерувати дискусії.

Власники Artifact (вони ж засновники Instagram) Кевін  Систром та Майк Крігер кажуть, що оцінка репутації «відображає заслужену довіру спільноти та допоможе зважити думки людей і відфільтрувати небажаних користувачів чи теми».

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Програма сповіщатиме вас, коли ваші коментарі отримають голоси «за» чи «проти», або коли хтось з ваших контактів прокоментує прочитаний текст.

У профіль відтепер можна додати фотографію та біографію (що, очевидно, підвищить вашу репутацію), але попередньо необхідно підтвердити номер телефону. Це також знадобиться, якщо ви захочете перейти на інший пристрій і зберегти свою історію та налаштування Artifact.

Уперше застосунок був представлений у січні, а наприкінці лютого його вже можна було завантажити на пристрої iOS та Android. Функції соціальної мережі додали у застосунок майже одночасно з запуском аналога Twitter у програмі Notes від Substack – популярної платформи розсилки новин. Тож цікаво, поспостерігати за майбутніми оновленнями конкурентів.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...