ASUS розробила материнські плати DIY-APE Revolution — роз’єми, що виступають, розташовані з тильного боку

Опубликовал
Андрій Русанов

Ідея переміщення роз’ємів живлення на інший бік материнської плати не нова. Gigabyte запустила свою програму Stealth, яка включає графічні процесори, материнські плати й інші компоненти та значно покращує прокладання кабелів усередині корпусу ПК.

Gigabyte Stealth — це пропрієтарна технологія, що ускладнює її повсюдне впровадження. Компанія ASUS запропонувала інший формат — створення екосистеми, у якій зможе брати участь багато виробників. З цілком зрозумілої причини початок має бути покладено виробниками материнських плат.

ASUS пропонує новий дизайн плану DIY-APE Revolution для систем на процесорах Intel та AMD. На фото та відеоматеріалах інсайдер продемонстрував плати з роз’ємами на тильній частині, виконані у чорному та білому тонах. Крім живлення, на зворотний бік перенесені роз’єми SATA та USB

Курс QA engineer від Mate academy.
Станьте QA-інженером, що відповідає за технічну якість продукту. Після закінчення курсу допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

У цій серії очікуються плати з чіпсетами Intel B660, B760 та H610, а також AMD B650. Впровадження цієї концепції буде масштабнішим, ніж проект Stealth від Gigabyte. У ньому візьмуть участь ASUS, SAMA, LianLI, CoolterMaster, Cougar, Phanteks та Jonsbo.

Очевидно, що для плат з роз’ємами на зворотному боці знадобиться і новий дизайн корпусів. Ентузіасти, напевно, зможуть й самотужки зробити додаткові отвори в перегородці існуючих моделей. Подібний спосіб розміщення конекторів може повністю позбавити фронтальну частину плати та відповідний об’єм корпусу від дротів. Великі штекери роз’ємів живлення (особливо на матплатах з додатковими роз’ємами) можуть відчутно перешкодити монтажу/демонтажу комплектуючих.

Джерело: VideoCardz

 

 

 

Disqus Comments Loading...