Рубрики Новини

Atlassian розпочала блокування російських ліцензій Jira

Опубликовал
Максим Григор'єв

Австралійська Atlassian, яка володіє системами управління проєктів Jira, Trello та Bitbucket, опублікувала заяву про підтримку України. Співзасновники компанії Скотт Фаркуар та Майк Кеннон-Брукс написали листа, в якому пояснили свою позицію.

«Ми приголомшені діями російського уряду та вторгненням в Україну. Ми засуджуємо дії російського уряду та підтримуємо Україну та її народ у боротьбі за збереження свободи та суверенітету».

Atlassian

Керівництво заявило, що вторгнення вдарило і по Atlassian, оскільки в компанії є українська команда, і були вжиті дії для їхньої евакуації. Надається підтримка та співробітникам Atlassian, чиї родичі та друзі постраждали в Україні.

Для клієнтів, які працюють в Україні, Atlassian надає безплатний доступ до платних продуктів.

Онлайн-курс "Tableau для аналізу та візуалізації даних" від robot_dreams.
Навчіться створювати інтерактивні візуалізації та працювати із широким спектром аналізу даних навіть без уміння писати код завдяки функціоналу Tableau.
Детальніше про курс

Додатково компанія призупиняє продаж нових ліцензій для росії, а ліцензії державних компаній, що діють, відкликані. Такі ж санкції зачепили й російські компанії, які підтримують агресію проти України за допомогою кібервійни або дезінформації.

Деякі російські користувачі Jira заявили, що їх також позбавили ліцензії.

Atlassian додатково спрямовуватиме всі пожертвування співробітників на підтримку українців, що біжать із зони бойових дій.

Disqus Comments Loading...