Рубрики НовиниКрипто

Біткоїн підскочив до $35 тис. і виріс на 30% за місяць

Опубликовал
Юрій Орос

 

Біткоїн знову продемонстрував свою волатильність (здатність до коливань), злетівши до $35 000 і встановивши цьогорічний рекорд. Загалом ця криптовалюта піднялася на $5 000 всього за 24 години. За тиждень зростання склало 22%, а за місяць — 30%. З початку року BTC подорожчав на 73%, досягнувши максимуму з травня 2022 року.

Це відбулося на тлі оптимізму про те, що exchange-traded fund (ETF, біржовий фонд, який інвестує безпосередньо в криптовалюту) незабаром схвалять у США, передає MarketWatch. Раніше Комісія з цінних паперів і бірж США неодноразово відхиляла заявки на створення біткоїн-біржових фондів, посилаючись на ризики маніпулювання ринком. Але учасники криптоіндустрії очікують, що незабаром це зміниться.

У понеділок Апеляційний суд США видав мандат, яким ввів у дію своє серпневе рішення, що скасувало відмову Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) у задоволенні заявки Grayscale Investments на перетворення її біткоїн-трастового продукту GBTC на біржовий фонд ETF. Остаточне рішення в понеділок підтвердило перемогу Grayscale в суді. Це не означає, що ETF гарантовано буде схвалений, це ще один крок, який наближає виведення фонду на ринок.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

За словами Алекса Адельмана, генерального директора і співзасновника Lolli, якщо біткоїн ETF буде схвалено, можна буде побачити «історичне зростання цін» на криптовалюту, а її ринок стане «бичачим». «ETF дадуть інституційним та роздрібним інвесторам нові способи отримати доступ до біткоїна в рамках встановлених правил», — сказав Адельман.

Disqus Comments Loading...