Рубрики НовиниКрипто

Біткоїн подешевшав до $35 тис. і потягнув за собою інші монети — ринок криптовалют за пару годин втратив понад $100 млрд

Опубликовал
Максим Григор'єв

Згідно з інформацією CoinMarketCap, ціна BTC впала на 8,5% за останній день і зупинилася на рівні трохи нижче за $36 тис. Ethereum (ETH) показав аналогічні результати, впавши на 7% за останні 24 години, внаслідок чого актив торгувався трохи вище за $2,7 тис.

Це падіння також сильно впливає на тижневу продуктивність: bitcoin впав на 7% у порівнянні з його ціною тиждень тому, а ETH впав на 5% у порівнянні зі своєю вартістю минулого тижня.

Серед десяти криптовалют із найбільшою ринковою капіталізацією, крім BTC, найбільше впала Cardano, яка втратила 10%; Solana – 12%, Binance Coin – 8%, Terra – 7% та Ripple – 6,7%.

Таке падіння пов’язують з тим, що Федеральна резервна система США підвищила базову процентну ставку на пів відсотка. Подальше підвищення та посилення грошово-кредитної політики викликали побоювання, що економіка США може поринути у рецесію.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Підвищення ставки на 50 пунктів наприкінці квітня також вплинуло вартість криптовалют. Вартість BTC тоді знизилася на 3,2%, до $38 236, що стало найнижчим рівнем із 15 березня. Друга за величиною монета Ethereum знизилася на 4,8% до $2799.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Максим Григор'єв