Рубрики Новини

Блокуємо повідомлення ворога в месенджерах — Інструкція Держспецзв’язку

Опубликовал
Володимир Скрипін

Кібергігієна та кібербезпека особливо важлива у період війни — власне, від початку активного вторгнення росії на територію України значно зросла кількість інформаційно-психологічних операцій. Українські користувачі отримують багато повідомлень про масові розсилання із закликами до українських військових — здаватися.

Кожен українець може убезпечити себе від отримання подібних повідомлень, встановивши кілька простих налаштувань для своїх месенджерів. У Держспецзв’язку підготували коротку інструкцію, як заблокувати повідомлення ворога в месенджерах

Для цього в налаштуваннях переходимо в розділ «‎Конфіденційність та безпека» та встановлюємо такі значення для кожного параметра:

  1. Хто може бачити номер телефону — Ніхто
  2. Хто може знайти за номером — Мої контакти
  3. Хто може бачити час моєї останньої активності — Ніхто
  4. Хто може бачити фото та відео мого профілю — Мої контакти
  5. Хто може додавати посилання на мій обліковий запис під час надсилання моїх повідомлень — Мої контакти
  6. Хто може мені телефонувати – Мої контакти або Ніхто, тут також — для Peer-to-peer слід встановити значення — Мої контакти або Ніхто (це параметр, який дозволяє отримувати, або не отримувати вашу IP-адресу користувачам, які вас викликають)
  7. Хто може додавати мене до чатів — Мої контакти

Офіційно масові розсилання повідомлень можуть здійснюватися лише операторами за зверненням НЦУ. Для прикладу, здійснюються розсилання під альфанумеричним ім’ям “ДСНС” та “Ukraine” для донесення до населення важливої інформації.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Довіряйте лише інформації, отриманій з офіційних джерел. Раніше ми публікували добірку надійних додатків для зв’язку без доступу до мереж.

Disqus Comments Loading...