Через війну Україна втратила 90% вітрової та приблизно половину сонячної енергетики

Опубликовал
Вадим Карпусь

Російські окупанти завдають значної шкоди енергетичному сектору України. Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю каналу «Ми – Україна», через вторгнення рф та бойові дії на території нашої держави вже виведено з експлуатації 90% вітрової та близько 40-50% сонячної енергетики.

Зазначається, що основна частина генеруючи потужностей зеленої енергетики розташувалась на півдні країни. Саме там відбувались та наразі продовжуються бойові дії, тому втрати зеленої енергетики є найбільшими. За словами міністра, виведено з експлуатації 90% «вітру» та 40-50% «сонця».

Герман Галущенко зазначив, що у 2019 та 2020 роках в Україні відбулося стрімке зростання зеленої енергетики. Це дозволило збільшити її частку в енергосистемі України приблизно до 10-11%. Розроблена стратегія передбачала, що у 2030 році частка зеленої енергетики в України становитиме мінімум 25%.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Hillel IT School.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

«Вважаю, що після нашої перемоги, з урахуванням тих руйнацій, завданих росією, ми, можливо, її переглянемо та збільшимо відсоток», – сказав міністр.

Додамо, останніми тижнями російські загарбники активно обстрілюють ракетами та дронами-камікадзе об’єкти енергетичної інфраструктури України в різних областях. Через це було пошкоджено близько 30% енергетичної інфраструктури України, а в багатьох регіонах енергетики змушені обмежувати енергопостачання споживачам.

Disqus Comments Loading...