Рубрики НовиниКіно

Чи справді Джонні Депп звернувся до росіян? Ні, це фейк

Опубликовал
Вадим Карпусь

Нещодавно в мережі з’явилося відео з Джонні Деппом, в якому він начебто звертається зі словами подяки до російських глядачів та анонсує скору зустріч з ними, натякаючи на майбутній візит до росії. Чи відповідає ця інформація дійсності? Якщо її розповсюджують росіяни, то це вже викликає величезні сумніви. То ж розбираймося в ситуації.

Все почалось з того, що в одному з російських кінотеатрів перед показом фільму «Жанна Дюбаррі» («Фаворитка» в українському прокаті) показали коротке звернення Джонні Деппа до аудиторії. Актор англійською мовою (переклад російською зробили за допомогою субтитрів) подякував глядачам, а закінчив своє звернення фразою: «Бережіть себе і до зустрічі!» Це натякало на майбутній візит Деппа до росії. Підлили масла у полум’я попередні публікації в російських засобах масової пропаганди, що зірка «Піратів Карибського моря» збирається приїхати до росії за гонорар в сумі $370 тис.

Що ж було насправді? Так, справді, Джонні Депп записав коротке відео для глядачів своєї картини «Жанна Дюбаррі». Слід зазначити, що у цього фільму дуже заплутана організація дистрибуції, тому його офіційно змогли показати на території країни-агресорки. В згаданому відео Депп звертається зі словами подяки до всіх глядачів, проте не згадуючи конкретно росію. Ба більше, актор в оригіналі говорить «Take care, bye, thank you», що перекладається як «Бережіть себе, до побачення, дякую». Це звичайна форма прощання, а не обіцянка влаштувати «зустріч», як це подали в росії.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

З цього загального відео російські пропагандисти примудрилися зробити для себе переможні новини, начебто їх не цурається цивілізований світ, як прокажених. А багато українських ресурсів, включно з державними, почали розповсюджувати недостовірну інформацію, начебто Джонні Депп записав звернення саме до росіян.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь