Цікава статистика з Google I/O: понад 3 млрд активних пристроїв Android, трикратний ріст Wear OS та 500 млн користувачів Google Messages

Опубликовал
Володимир Скрипін

11 травня пройшла основна презентація Google, присвячена старту щорічної конференції розробників Google I/O 2022, де компанія анонсувала масу новинок Pixel — смартгодинник Pixel Watch, середньобюджетний Pixel 6A за $449 доларів, навушники Pixel Buds Pro, планшет Pixel Tablet, майбутні флагмани Pixel 7 з нетиповим розташуванням камер, а також прототип нових AR-окулярів з вбудованим перекладачем у реальному часі. Також на івенті компанія поділилася цікавою статистикою — зібрали всі цікаві цифри в одному матеріалі.

24 нові мови

Google Translate, який минулого року відзначив своє 15-річчя, вивчив 24 нові мови й тепер загалом знає 130 різних мов світу. Окрім того, віднедавна там з’явилася можливість зберігати історію перекладів.

86 мільярдів зеленіших миль

Користуючись «екологічно чистими» маршрутам на Картах Google, користувачів вже проїхали понад 86 мільярдів миль — вони є екологічними, ніж стандартний шлях. Ці екомаршрути зазвичай на кілька хвилин повільніші, але являють собою більш економні. За прогнозом Google, це число подвоїться до кінця цього року.

2 мільярди пошукових запитів щодо вакцин від COVID-19

На конференції Google I/O 2022 гендиректор Сундар Пічаї розповів, що на Пошук і Карти Google припало понад 2 мільярди пошукових запитів щодо розташування пунктів вакцинації від COVID-19.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

500 мільйонів користувачів Google Messages

Обмін повідомленнями RCS У 2008 GSMA розробила новий стандартний протокол обміну даними, який врешті має замінити SMS. RCS дозволяє абонентам спілкуватися через універсальну службу обміну повідомленнями з тими самими функціями, що у месенджерах — це наступна перспективна можливість для Android, і зараз Google повідомила, що її зусилля на цьому напрямку виявилися досить плідними. Тільки в додатку Google Messages протоколом RCS щомісяця користується понад 500 мільйонів користувачів. І ці користувачі також отримають шифрування в групових чатах до кінця 2022 року.

Трикратний ріст Wear OS

Завдяки випуску Wear OS 3 і партнерству з Samsung щодо Galaxy Watch 4 кількість пристроїв на Wear OS, потроїлася у порівнянні з минулим роком. Це ще одне свідчення успіху лінійки Galaxy Watch 4, а також того, жахливого стану, у якому раніше перебувала Wear OS.

3 мільярди активних пристроїв Android

Станом на кінець квітня по всьому світу було понад 2,5 млрд активних пристроїв під управлінням ОС Android. Google каже, що лише за останній рік було додано понад мільярд пристроїв. Під активними маються на увазі пристрої, які щомісяця заходять в Google Play Store. Тобто, в статистику не входять пристрої, які використовують інші прошивки Android без доступу до Google Play Store. До таких, наприклад, відносяться пристрої Amazon із Fire OS, а також смартфони різних китайських виробників. Тобто, в реальності їх набагато більше. Для порівняння, на конференції Google I/O 2017 повідомлялося про 2 млрд активних користувачів, а на Google I/O 2019 — 2,5 млрд.

$449 — стартова ціна нового доступного Pixel 6a

Pixel 6a оснащується екраном діагоналлю 6,1 дюйма зі співвідношенням сторін 20:9 і підтримкою частоти 60 Гц, процесором Google Tensor, 6 ГБ ОЗУ, топовою для свого класу камерою та акумулятором на 4206 мА·год. Також Google гарантує великі оновлення ОС Android протягом 3 років та оновлення безпеки протягом 5 років.

270 мільйонів активних пристроїв з великим екраном

Google каже, що пристрої з великим екраном, як-от планшети Android, стають популярними. Таких по всьому світу вже майже 270 мільйонів. Саме тому Google вирішила повернутися на ринок планшетів — Pixel Tablet на базі процесора Tensor та оновленої Android 12L вийде у 2023 році.

Також Google оновить спеціально під роботу з великими екранами більш ніж 20 додатків: YouTube Music, Play Store, Google Карти, Повідомлення, Gmail, Google Home, Google Lens, One, Google TV та інші.

Повернення Google Wallet

I/O 2022 ознаменувала повернення бренду Google Wallet — Google відмовився від нього у 2015 році на користь Android Pay, який з того часу перейменували у Google Pay, а зараз історія йде по колу.

500 тис. додатків на Flutter

Мультиплатформний фреймворк Google Flutter наразі використовує понад 500 000 додатків.

0 — стільки разів Google згадала про Stadia

Схоже, колись перспективний хмарний ігровий сервіс незабаром поповнить кладовище продуктів Google.

Disqus Comments Loading...