Ціна Bitcoin впала нижче $40 000: інвестори переглядають ризики (війна в Україні також вплинула)

Опубликовал
Вадим Карпусь

Ціна криптовалюти Bitcoin впала нижче за ключовий рівень підтримки $40 тис. Це сталося вперше з 16 березня. За даними Coin Metrics, минулого понеділка вартість криптовалюти опускалася до значення $39785,68, хоча потім було невелике зростання до $40009,78. Загалом падіння вартості становило 7%.

Істотне зниження вартості Bitcoin стало наслідком дій американських фінансових інституцій, у результаті чого змінилися інтереси інвесторів. Річ у тім, що у понеділок дохідність 10-річних казначейських облігацій досягла трирічного максимуму на рівні 2,78%. Більш ризиковані активи мають тенденцію падати у ціні, коли прибутковість надійних інструментів зростає. У понеділок також знизився індекс Nasdaq Composite – на понад 1%.

Крім того, інвестори очікують посилення політики з боку Федеральної резервної системи. Тому вони прагнуть позбутися криптовалюти.

«Bitcoin і традиційні ринки продовжують негативно реагувати на очікування того, що ФРС США посилить свою грошово-кредитну політику для боротьби з інфляцією, і опублікований у вівторок індекс споживчих цін, схоже, чинить сильний тиск», – сказав аналітик Kaiko Ріяд Кері. «У глобальному масштабі війна в Україні, що триває, і локдауни в Китаї гальмують ринки».

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Зазначимо, істотне зниження вартості торкнулося багатьох криптовалют. Так, ціна Ethereum впала приблизно на 9%, ALGO – на понад 9%, SOL та ADA – приблизно на 11%.

Джерело: cnbc

Disqus Comments Loading...