Дебютні TWS-навушники Creative із MEMS-драйверами: 24 години автономності та ціна від $130

Опубликовал
Юрій Орос

Знаменита компанія Creative (відома звуковими картами SoundBlaster) анонсувала свої перші повністю бездротові (TWS) навушники Aurvana Ace та Aurvana Ace 2, оснащені драйверами за технологією MEMS (мікроелектромеханічні системи, що поєднують в собі мікроелектронні і мікромеханічні компоненти), якщо бути конкретнішими, вона отримала фірмове позначення xMEMS.

MEMS використовуються в мобільних телефонах вже багато років, але донедавна їх не можна було інтегрувати в навушники, передає Engadget. Технологія використовує п’єзоелементи та кремній, на відміну від звичайних котушок та магнітів у динаміках. Стверджується, що MEMS може відтворювати звук з більшою точністю та довговічністю за меншого енергоспоживання. Наприклад, серія Aurvana Ace від Creative здатна відтворювати діапазон частот від 5 Гц до 40 кГц (зазвичай — 20 Гц-20 кГц).


За словами представників Creative, драйвери на основі MEMS являють собою невеликі пластини, розміщені на кремнієвих чипах:

Особливість цієї технології в тому, що ці клапани швидко реагують на короткі електричні сигнали. Таким чином, ці драйвери здатні генерувати звукові хвилі, які точно імітують природні чують звуки довкілля.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Ціна Creative Aurvana Ace становитиме 130 доларів, а Creative Aurvana Ace 2 — 150 доларів. Окрім MEMS, обидва навушники також мають гібридний ANC (шумодав), шість вбудованих мікрофонів та до 24 годин роботи в режимі відтворення. Кожен комплект сертифікований за стандартом IPX5, згідно з яким має бути захист від поту та бризок. Попереднє замовлення відкриється 10 листопада, а офіційна дата релізу ще не оголошена.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос