Рубрики Новини

Дебютував електричний SUV Volvo EX90 із запасом хода 600 км, швидкою зарядкою та підтримкою 5G – ціна від €105 тис.

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Volvo Cars презентувала повністю електричний семимісний SUV Volvo EX90. Починаючи з цієї моделі компанія планує щороку випускати новий електромобіль, щоб електрифікувати весь модельний ряд.

Повнопривідний Volvo EX90 оснащено двома електродвигунами із постійними магнітами, які забезпечують вихідну потужність 380 кВт (517 к.с.) і 910 Нм крутного моменту. З повним зарядом батареї місткістю 111 кВт·год електромобіль здатний подолати до 600 км відстані (за циклом WLTP). Акумулятор заряджається від 10% до 80% менше, ніж за 30 хвилин. Автомобіль підтримує технологію двоспрямованого заряджання, що дозволяє використовувати акумулятор авто як додаткове джерело енергії.

Електромобіль Volvo EX90 містить основну систему на базі платформи NVIDIA DRIVE, яка забезпечує роботу більшості функцій – від безпеки та мультимедіа до забезпечення роботи батареї. Автомобіль оснащений камерами, радарами та сенсором лідар. Вони забезпечать огляд на 360 градусів в реальному часі та підтримують роботу системи допомоги водію Pilot Assist. Додаткові датчики та камери спостерігають за поглядом водія та виявляють сонливість чи неуважність. Система спочатку буде попереджати водія спеціальним звуковим сигналом, що зростатиме із загостренням ситуації на дорозі. Якщо він не реагуватиме на дедалі чіткіші попередження, автомобіль самостійно зупиниться та викличе допомогу.

Центральний екран інформаційно-розважальної системи має діагональ 14,5 дюйма та забезпечує доступ до сервісів Google: Google Assistant, Google Maps та Google Play Store. Підтримується зв’язок 5G. Таким чином заблокувати, обігріти або охолодити салон автомобіля можна дистанційно, не виходячи з дому. Варто лише надати команду Google. Volvo EX90 також сумісний із бездротовими системами Apple CarPlay або Android Auto. Власнику також доступні проєкційний дисплей, аудіосистема Bowers & Wilkins із технологією Dolby Atmos та 25 динаміками, технологія безключового доступу (з використанням смартфона).

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Новий SUV Volvo EX90 виготовлятиметься з наступного року у США, а згодом і Китаї. Ціна Volvo EX90 Twin Motor становить €105 тис., Twin Motor Performance – €110 тис.

Для ринку України авто виготовлятимуть на заводі у США. В Україні приймання попередніх замовлень на EX90 розпочинається з 10 листопада 2022 року (необхідно внести попередню оплату в еквіваленті €5000), остаточні ціни для України оголосять  наприкінці 1-го кварталу 2023 року (орієнтовно €100-110 тис. за топові комплектації), а перші авто клієнти отримають у 2-му кварталі 2024 року.

Disqus Comments Loading...