Державний центр зайнятості під’єднав штучний інтелект для працевлаштування українців

Опубликовал
Володимир Скрипін

Державний центр зайнятості розповів про старт нової програми під назвою “Національний кадровий резерв” — в межах ініціативи штучний інтелект допомагатиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу.

Місія проєкту — запустити в Україні ефективний соціальний ліфт, який за допомогою штучного інтелекту сприятиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу. Система покликана допомогти українцям визначити:

  • власні здібності до 1000+ професій
  • рівень володіння найзатребуванішими навичками на ринку праці
  • схильність до підприємництва

На сайті проєкту доступне тестування на основі штучного інтелекту — після його проходження система формує Інтерактивне Резюме. ШІ автоматично підбере претенденту на роботу перелік професій (у базі є1000+ професій). Йдеться про спеціальну розроблений програмний комплекс, який покликаний у разі потреби точно та швидко визначити пул професій для кожної людини, відповідно до її здібностей, а також рівень володіння м’якими навичками (soft skills), яким найбільше приділяють увагу роботодавці при відборі претендентів та схильності до ведення власного бізнесу. Всі дані автоматично формуються в Інтерактивному Резюме, яке людина може переслати роботодавцю через Єдиний Портал Вакансій або видрукувати та взяти із собою на співбесіду.

У центрі зайнятості наголошують, що Інтерактивне Резюме забезпечить перевагу у роботодавця перед іншими претендентами зі стандартними резюме, оскільки містить саме ту інформацію, яка потрібна рекрутеру для розуміння відповідності до вимог актуальної вакансії.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

У разі виявлення схильності до ведення власної справи — в рамках Національного Кадрового Резерву працює комплексне навчання підприємництву, яке містить необхідні знання для успішного розвитку бізнесу. Навчальний контент складається з мультимедійних курсів у міжнародному форматі SCORM та майстер-класів провідних бізнес-тренерів: Андрія Длігача, Ваче Давтяна та Володимира Страшка. За підсумками успішного завершення курсу система автоматично генерує іменний сертифікат з унікальним номером.

Запуску ініціативи передувало масштабне форсайт-дослідження щодо розвитку людського капіталу, першого робочого місця та ринку праці, яке протягом 7 місяців спільно проводили Міносвіти, Державна служба зайнятості, Інститут модернізації змісту освіти та Асоціація інноваційної та цифрової освіти. Понад 30 провідних міжнародних та українських експертів, які представляють наукову, державну, підприємницьку та громадську сфери дали власні бачення.

В Мінекономіки прогнозують, що до кінця 2022 року в Україні буде приблизно 2,6 мільйона безробітних — це майже вдвічі більше, ніж у 2021 році. Національний кадровий резерв — один з багатьох проєктів, створених з початку війни у відповідь на нові виклики, зокрема спад економіки та зростання безробіття.

Disqus Comments Loading...