Рубрики Новини

Disney на CinemaCon 2022: «Аватар 2» змінив назву на «Аватар: Шлях Води», «Чорна пантера 2», Обі-Ван Кенобі у «Зоряних війнах» та плани на кіновсесвіт Marvel до 2032 року

Опубликовал
Максим Григор'єв

У Лас-Вегасі пройшов CinemaCon 2022 – офіційний з’їзд Національної асоціації власників кінотеатрів. І найгучніші новини були у компанії Disney, яка володіє франшизами Аватар, Зоряні війни та кіновселеною Marvel.

Аватар

Продовження касового фільму в історії з’явиться вже в грудні 2022 року. Кемерон готовий вийти за межі передового науково-фантастичного бачення фільму, випустивши не одне, а чотири продовження, кожне з яких обіцяє розширити межі кінотехнологій. Численні перенесення змушували фанатів чекати довгоочікуваного повернення на містичний місяць Пандору.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

В останні місяці було важко знайти додаткову інформацію про «Аватар 2» та інші сиквели, але презентація Disney на CinemaCon 2022 розкрила деякі нові подробиці про майбутні фільми. Продюсер Джон Ландау заявив, що у кожному з нових фільмів «Аватар» буде своя окрема історія із власним завершенням, але фільми, як і раніше, будуть пов’язані, щоб сформувати велику сагу. Ландау також каже, що всі фільми обертаються навколо сім’ї землянина Джейка Саллі та його подруги Наві Нейтирі. І, що не дивно, всі фільми виходитимуть виключно у кінотеатрах.

Діти Джейка та Нейтирі займуть центральне місце у нових фільмах, а «Аватар 2» покаже нове середовище рифового світу на Пандорі, представивши водних На’ві, які еволюціонували, щоб жити в океанах. Підводний сиквел був справді серйозною проблемою для Кемерона і його акторів, включаючи Кейт Уінслет, яка зіграла інопланетянина Ронала, який живе у воді. Сем Вортінгтон та Зої Салдана повернулися в сиквелах «Аватара» до ролей Джейка та Нейтирі, а діти-актори Джеймі Флаттерс, Британія Далтон та Трініті Блісс — зіграли їхніх дітей.

Дата виходу:

  • Аватар 2: 16 Грудня 2022 р.
  • Аватар 3: 20 Грудня 2024 р.
  • Аватар 4: 18 Грудня 2026 р.
  • Аватар 5: 22 Грудня 2028 р.

Кіносвіт Marvel

Кевін Файгі повідомляє, що плани кінематографічного всесвіту Marvel тепер розраховані до 2032 року. Незабаром після закінчення нескінченності саги, яка тривала близько десяти років, Marvel Studios зайнята розробкою нових проєктів, продовжуючи розвивати франшизу.

Під час CinemaCon 2022 Файгі повідомив, що план тепер розрахований до 2032 року. Це розповідь на ціле десятиліття, хоча він не каже, як проєкти будуть поділені на етапи. План включає нових і старих персонажів, оскільки він продовжує перехід від саги Нескінченності до абсолютно нової всеосяжної історії.

Підтверджений список фільмів розрахований лише до 2023 року, а «Людина-мураха та Оса: Квантоманія» стане останнім фільмом із певною датою у його складі. З усім тим, фанати також знають, що в розробці є кілька інших проєктів, як фільмів, так і телешоу, які чекають графіка випуску. Це включає майбутні серіали Disney+, такі як «Secret Invasion», «Armor Wars» та «Ironheart».

На великому екрані повинні з’явитися «Фантастична четвірка», «Блейд» та «Капітан Америка 4», але вони ще не включені до плану випуску MCU.

Підтверджено сиквели «Людина-павук 4», «Доктор Стрендж 3» та «Чорна пантери 3», не кажучи вже про «Дедпул 3». Marvel поки що тримає в секреті інші проєкти, над якими зараз працює, включаючи потенційний проєкт «Люди X».

Дата виходу:

  • Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля: 06 Травня 2022
  • Тор: Кохання та грім: 08 Липня 2022 р.
  • Чорна Пантера: Ваканда назавжди: 11 Листопада 2022
  • The Marvels/Капітан Марвел 2: 17 Лютого 2023
  • Вартові Галактики 3: 05 Травня 2023
  • Людина-мураха та Оса: Квантоманія: 28 Липня 2023 р.

«Чорна пантера: Ваканда назавжди»

На CinemaCon 2022 показали перші кадри фільму «Чорна пантера: Ваканда назавжди», в яких Шурі веде Ваканду в битву з невідомим ворогом. Після рекордного дебюту «Чорної пантери» у 2018 році Marvel Studios швидко розпочала розробку продовження, але у 2020 році виконавець ролі Т’Чали Чедвік Боузман помер після боротьби з раком товстої кишки та робота була заморожена, але Marvel вирішила зробити продовження, щоб вшанувати спадщину Боузмана.

Більшість подробиць про фільм офіційно не розголошуються. Marvel Studios підтвердила, що до складу входять Шурі (Летиція Райт), Окойе (Данай Гуріра), Накія (Лупіта Ніонго), М’Баку (Уінстон Дьюк) та інші. І хоча Кевін Файгі підтвердив, що Домінік Торн дебютує в ролі Залізного Серця в «Чорній Пантері 2», студія ще має підтвердити давні чутки про те, що Немор — лиходій, оскільки Ваканда йде війною на Атлантиду.

У кадрах основна увага приділяється Накії, Окойє та Сюрі, що не надто дивно. Вони будуть трьома головними героями сиквелу, підвищуючи ролі багатьох раніше другорядних персонажів у світлі відсутності Т’Чалли. Накія, Окойе і Шурі, які очолюють армію Ваканди, вказують на те, що кожна з них відіграє важливу роль у країні. Передбачається, що Шурі стане новим правителем Ваканди під час «Чорної пантери 2» та наступним героєм, який носитиме костюм Чорної пантери. Вихід фільму заплановано на листопад 2022 року.

Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля

Нові кадри «Доктора Стренджа в мультивсесвіті божевілля» розкривають більше подробиць про мультивсесвіт Marvel. Менш ніж за два тижні фільм Сема Реймі вийде у кінотеатрах. І як частина останнього маркетингового поштовху Disney для фільму, під час CinemaCon 2022 дебютував новий трейлер, який пропонує додаткову інформацію про центральну тему фільму: мультисвіт.

Концепція мультивсесвіту раніше торкалася «Доктора Стенджа» і «Людини-мурахи». Це також було фактором у «Месниках: Фінал». Але Marvel поглибила її в четвертій фазі такими проєктами, як «WandaVision», «Локі», «Marvel’s What If …?» і «Людина-павук: Додому шляху нема». У новому фільмі мультивсесвіт стає основою оповіді, оскільки сиквел зачіпає безліч реальностей. У довгоочікуваному блокбастері до Доктора Стренджа приєднаються кілька знайомих персонажів MCU, таких як Ванда Максимофф (Елізабет Олсен) та Вонг (Бенедикт Вонг). Тим часом він представить абсолютно нового Месника Америку Чавес (Шочитл Гомес).

Частина панелі Disney CinemaCon 2022 включала презентацію, орієнтовану на Marvel Studios. Кевін Файгі представив нові кадри “Доктора Стренджа в мультивсесвіті божевілля”, які розкривають більше інформації про фільм. У ролику показано, як Доктору Стенджу сниться кошмар про боротьбу з вогняним монстром разом із Америкою. Пізніше Лікар Стрендж і Вонг знайомляться з Америкою Чавес, яка стверджує, що його сни — це події з альтернативного всесвіту. Доктор Стрендж вимагає, щоб вона довела свої твердження, і вона це робить, наводячи його до іншого Доктора Стренджа. В інших кадрах Ванді сниться її ідеальна сім’я у WandaVision, але прокидається одна. Цікаво, що на кадрах показані лише діти Ванди, а не Віжн (Пол Беттані), що ще більше поглиблює таємницю про місцеперебування Білого Віжена після подій серіалу.

Ще кадри демонструють весілля Крістін Палмер (Рейчел МакАдамс). Також були посилання на клацання Таноса та його зміна в «Месниках: Фінал». Фрагменти цього були включені до попередніх маркетингових кадрів для майбутнього сиквелу. Але це вперше, коли відкривається діалог зі сцени. На кадрах CinemaCon також показано розмову Ванди та Доктора Стренджа у саду. Зважаючи на все, маг шукає Червону Відьму, щоб попросити її про допомогу з Америкою. Але, як натякають інші промо-кадри блокбастера, все це ілюзія, створена Вандою, щоб заманити в пастку Доктора Стренджа.

Обі-Ван Кенобі

Майже через 12 років з моменту останньої появи на екрані, МакГрегор знову прикрасить екрани шанувальників «Зоряних воєн» у фільмі «Обі-Ван Кенобі». Попри те, що в сиквелі трилогії у нього були камео, МакГрегор візьме на себе роль майстра-джедая в найтемніші часи галактики, коли правила Імперія, а Орден джедаєв майже вимер. З усім тим, Обі-Ван не буде самотнім: вже підтверджено повернення знайомих осіб трилогії, таких як Вейдер (Крістенсен), Оуен (Джоел Едгертон) та Беру Ларс (Боні Пісс).

Як повідомляє Total Film, МакГрегор розповів про майбутнє франшизи. Обговорюючи свій досвід роботи над серіалом із шести епізодів, актор визнав, що готовий повернутися до цієї ролі у майбутньому, якщо представиться така можливість.

«Якби у нас була можливість зробити це знову, я був би повністю готовий до цього… Ось і я знову, це схоже на те, що я знову стукаю у двері Діснея!»

Еван МакГрегор

Глава Lucasfilm Кетлін Кеннеді відкрита для другого сезону Обі-Вана Кенобі, розповівши в інтерв’ю, що через позитивний досвід МакГрегора, Крістенсена та всіх, хто брав участь у виробництві Обі-Вана Кенобі, були дискусії про продовження у вигляді шестисерійного оповідання. Проте Кеннеді також заявила, що необхідно серйозно подумати, яку історію вони можуть розповісти, якщо серіал продовжиться.

Обі-Ван Кенобі — перший у поточному списку серіалів Lucasfilm, який повернув основних акторів трилогії приквелів, і вже підтверджено, що Крістенсен повернеться до серіалу «Асока» у ролі джедая у тій чи іншій формі.

Disqus Comments Loading...