Disney зайде у відеоігри? Президенту корпорації Бобу Айгеру радять придбати Electronic Arts

Опубликовал
Юрій Орос

Керівники Disney закликають президента розважального конгломерату Боба Айгера розглянути можливість придбання великого видавця ігор, такого як Electronic Arts (EA), повідомляє Bloomberg.

Disney під керівництвом Боба Айгера веде сміливу експансійну політику, інтегрувавши до свого складу Pixar, Marvel Entertainment, Lucasfilm і 21st Century Fox, проте прагнення стати гігантом ігрової індустрії означають вихід на новий для Disney ринок. Саме тому заступники Айгера радять йому звернути увагу на можливість придбання одного з лідерів індустрії.

Чому Electronic Arts?

EA наразі проходить процес реорганізації, до того ж нещодавно ходили чутки, що Electronic Arts вивчає можливість продажу чи злиття. Що в теорії дає змогу витратити на покупку меншу кількість мільярдів.

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

У Disney та Electronic Arts вже є досвід успішного партнерства, зокрема зі створення ігор у всесвіті «Зоряних війн». Також у EA є плани на ігри в кіновсесвіті Marvel. Хоча проблеми були також: Disney свого часу доводилося втручатися в справи EA під час скандалу з лутбоксами Battlefront 2.

Потенційне придбання може дати Disney змогу розпоряджатися власною інтелектуальною власністю на свій розсуд та реалізовувати ігрові всесвіти, які доповнюватимуть те, що показують у кінотеатрах та на стримінговому сервісі Disney+. А поєднання таких великих гравців може суттєво змінити індустрію відеоігор.

Disqus Comments Loading...