Рубрики НовиниКіно

«‎Для 90-річних немає головних ролей». Майкл Кейн завершив кінокар’єру

Опубликовал
Катерина Даньшина

Біографічний фільм про ветерана Другої світової війни «‎Великий утікач», який дебютує цього тижня в Україні, стане останньою роботою оскароносного актора.

Новину про вихід на пенсію Майкл Кейн офіційно підтвердив в інтерв’ю BBC.

«Єдині ролі, які я зараз, ймовірно, отримаю, це старі 90-річні чоловіки, можливо, 85-річні. І я подумав: «Ну, я міг би піти з усім, що є — у мене чудові відгуки. У 90-річних немає провідних ролей», — сказав Кейн.

Актор став відомим у 1960-х роках, знявшись у «‎Зулусах» та «‎Італійській роботі». Надалі він неодноразово співпрацював з Крістофером Ноланом, зігравши Альфреда Пенніворта у «Бетмені‎» та з’являвся у «‎Початку» й «‎Інтерстелларі». Загалом на рахунку Кейна понад 150 фільмів, а також два «‎Оскари» за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмах «Ханна та її сестри» (1986) і «Правила виноробів» (2002). У 2000 році королева Єлизавета II посвятила актора в лицарі.

Майкл Кейн у ролі Чарлі Крокера у фільмі «Італійська робота» 1969 року. Фото: Paramount/Allstar

Востаннє на великому екрані Майкл Кейн з’явився у біографічному фільмі Олівера Паркера «Великий утікач» про ветерана Другої світової війни Бернарда Джордана, який втікає з будинку для людей похилого віку, щоб відвідати 70-ту річницю Дня Д у 2014 році. В США фільм вийшов у прокат 6 жовтня, а в Україні дебютує 19 жовтня.

Кадр з фільму «Великий утікач». Фото: Pathé
Disqus Comments Loading...