«Добрий прогрес» реструктуризації Embracer — звільнити 900+ співробітників та скасувати 15 проєктів

Опубликовал
Юрій Орос

Embracer Group надала більш детальну інформацію про реструктуризацію під час презентації квартального звіту. Керівники конгломерату назвали «добрим прогресом» звільнення понад 900 співробітників, закриття студій та скасування 15 проєктів.

У червні компанія оголосила, що впроваджує програму реструктуризації, яка передбачає закриття студій і скасування деяких проєктів. Відтоді вона закрила такі студії, як Volition, що розробляла Saints Row, та Campfire Cabal, тоді як інші, як повідомляється, були виставлені на продаж, наприклад, розробник Borderlands — Gearbox Entertainment.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Embracer також розпустила такі компанії, як розробник Tomb Raider Crystal Dynamics, студія рімейку Knights of the Old Republic Beamdog і розробник Pinball FX Zen Studios, серед інших.

Під час звіту Embracer підтвердила, що в результаті триваючої реструктуризації протягом другого кварталу, що закінчився у вересні, було звільнено понад 900 співробітників. Мюге Бульйон, фінансовий директор компанії Asmodee, яка виробляє настільні ігри та входить до складу Embracer, і також очолює фінансовий напрямок проєкту реструктуризації групи, сказала, що більша частина звільнених співробітників — розробники.

Він також підтвердив, що «15 переважно неанонсованих проєктів» були скасовувані в студіях Amplifier, Freemode, Gearbox, Plaion, Saber Interactive і THQ Nordic.

На кінець кварталу загальна кількість персоналу скоротилася на 904 особи порівняно з першим кварталом. Це становить приблизно 5% скорочення робочої сили. Скорочення відбулося в основному за рахунок внутрішнього персоналу, який зменшився на 713 осіб, включаючи 511 розробників та 202 особи, які не є розробниками. Частково це пов’язано зі звичайним веденням бізнесу, але здебільшого – з програмою реструктуризації, яку ми запровадили.

— сказав Бульйон.

Хоча Бульйон не коментував конкретні студії, але підтвердив, що планується подальше закриття та звільнення.

Подальші реструктуризації, закриття, викупи вже відбуваються, і це призведе до додаткового скорочення штату.

Disqus Comments Loading...