Рубрики Новини

«Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля» став найуспішнішим дебютом року, зібравши за вікенд $450 млн

Опубликовал
Максим Григор'єв

Доктор Стрендж лише у кінотеатрах Північної Америки за вихідні зібрав $185 млн, підтвердивши касове панування кінематографічного всесвіту Disney Marvel.

Ці касові збори стали 11 за величиною прем’єрними вихідними в історії. «Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля» став найуспішнішим прем’єрним вікендом 2022 року, а також другим за величиною дебютом за всю історію COVID-19. До цього вікенду «Бетмен» тримав рекорд дебютного вікенду року з $134 млн. Фільм «Людина-павук: Немає шляху додому», як і раніше, залишається найбільшим дебютним вікендом пандемії (і другим за величиною в історії) з $260 млн.

Новий «Доктор Стрендж» повертає рекорди для Marvel після релізів часів COVID, коли «Чорна вдова» дебютувала з $80 млн., «Шан-Чі та легенда десяти кілець» з $75 млн. та «Вічні» з $71 млн. Через пандемію та інших непередбачених обставин ці частини не дотягнули до своїх попередників щодо кількості проданих квитків.

За межами США «Доктор Стрендж 2» фільм заробив $265 млн. на 49 територіях, досягнувши загальної світової суми в $450 млн. Оскільки фільм навряд чи йтиме в Китаї, Росії та частково Україні, творці розраховують на повторні перегляди глядачів у всьому світі, щоб переступити заповітну позначку $1 млрд. Тільки «Людина-павук: Додому шляху немає» змогла подолати цей рубіж у ковидну епоху.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

У прокаті США продовження «Доктора Стренджа» за день перевершило всі касові збори свого попередника. Лише у п’ятницю «Мультівсесвіт божевілля» зібрав $90 млн, тоді як перша частина 2016 року принесла $85 млн із п’ятниці по неділю. Квитки на фільми Marvel часто розкуповують заздалегідь, тому що фанати хочуть побачити фільм одними з перших, намагаючись уникнути спойлерів. Швидше за все сиквел швидко обійде за касовими зборами оригінальний фільм, який закінчив прокат із $232 млн. на внутрішньому ринку та $677 млн. на світовому.

Фільм «Доктор Стрендж 2» є продовженням касового фільму Sony «Людина-павук: Додому шляху немає», який зібрав $1,89 млрд. по всьому світу. Завдяки пригодам Пітера Паркера як «розігрів», а також маркетинговій машині Disney, що посилено рекламує кілька несподіваних камео, «Доктор Стрендж» міг і не зацікавити велику аудиторію, оскільки франшиза тепер захоплює і малий екран на Disney Plus, такі, як «ВандаВіжен» і «Що якщо..?».

Екрани Imax, 3D та інші преміумформати також сприяли зростанню валових зборів фільму, виробництво якого коштувало 200 мільйонів доларів, не рахуючи величезних маркетингових витрат. За даними Disney, 36% від загального обсягу продажу квитків у касі припало на преміумформати. З $33 млн тільки від IMAX, «Доктор Стрендж» входить до десятки найкращих світових прем’єрних уїк-ендів компанії.

Зняв фільм «Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля» Сем Реймі, творець оригінальної трилогії «Людина-павук» з Тобі Магуайєром. Фільм починається з того, що нейрохірург-чаклун у виконанні Бенедикта Камбербетча вимовляє небезпечне заклинання, яке змушує його вирушити в подорож до мультивсесвіту, щоб зіткнутися з новим таємничим супротивником та альтернативними версіями самого себе. Разом із Камбербетчем у фільмі знімаються Чиветель Еджіофор у ролі Карла Мордо, Елізабет Олсен у ролі Ванди Максимофф, також відомої як Багряна Відьма, Бенедикт Вонг у ролі Вонга та Сочіл Гомез у ролі Америки Чавес, підлітка, здатного подорожувати між вимірами.

Disqus Comments Loading...