Рубрики Новини

Донька Робіна Вільямса назвала ШІ-реконструкцію голосу батька «тривожним монстром Франкенштейна»

Опубликовал
Юрій Орос

Актриса і режисер Зельда Вільямс сказала, що використання штучного інтелекту для відтворення голосу її батька Робіна Вільямса «викликає в неї тривогу».

Вільямс написала в Instagram-сторіз: «Штучний інтелект використовує «голос» батька, щоб говорити все, що люди хочуть, і хоча я вважаю це особисто тривожним, наслідки виходять далеко за рамки моїх власних почуттів», передає BusinessInsider.

Зельда також писала про спроби використання ШІ для заміни або відтворення акторів, які не можуть дати згоду на використання свого образу — як її батько.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Ці реконструкції, в кращому випадку, є поганими копіями великих людей, а в гіршому — жахливим монстром Франкенштейна, зліпленим із найгірших шматків усього, чим є ця індустрія.

Робін Вільямс зробив суїцид у 2014 році у віці 63 років. Його дочка, давно виступає проти того, щоб ШІ замінював живих акторів. І вона не єдина, зокрема Том Генкс показав, як його діпфейк-копія рекламує стоматологічні послуги, проте він до цього не має жодного стосунку.

Коментарі Зельди Вільямс відбулися на тлі протестів акторської гільдії, серед дискусійних питань — використання штучного інтелекту в медіаіндустрії та права на образи акторів після «цифрування».

Disqus Comments Loading...