Рубрики НовиниСофт

Дотиснули: Apple впроваджує RCS у 2024 році. Цей стандарт повідомлень підтримують смартфони Android

Опубликовал
Андрей Русанов

Apple оголосила про прийняття стандарту обміну повідомленнями RCS (Rich Communication Services). Ця функція буде запущена через оновлення ПЗ «пізніше наступного року» та спростить обмін повідомленнями між користувачами iPhone та Android.

Рішення Apple прийнято під тиском конкурентів, таких як Google і Samsung, а також регуляторів. У заяві для 9to5Mac представник Apple сказав, що RCS запропонує кращу сумісність для міжплатформних повідомлень.

«Пізніше наступного року ми додамо підтримку RCS Universal Profile, стандарту, опублікованого GSM Association. Ми вважаємо, що універсальний профіль RCS запропонує кращу взаємодію порівняно з SMS або MMS. Це працюватиме разом з iMessage, який і надалі залишатиметься найкращим і найбезпечнішим досвідом обміну повідомленнями для користувачів Apple».

RCS пропонує багато функцій у стилі iMessage для міжплатформного обміну повідомленнями між пристроями iPhone та Android. Це включає такі речі, як сповіщення про прочитання, індикатори введення, високоякісні зображення та відео тощо.

За словами Apple, впровадження RCS також дасть користувачам можливість ділитися своїм місцеперебуванням з іншими людьми у текстових повідомленнях. На відміну від звичайних SMS, RCS може працювати через мобільні мережі або Wi-Fi.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Водночас iMessage нікуди не зникне. Це й надалі буде платформа обміну повідомленнями, яка використовується для спілкування між користувачами iPhone. RCS витіснить SMS та MMS і існуватиме окремо від iMessage. SMS і MMS залишатимуться доступними в разі необхідності.

Отже, це не відкриває iMessage для інших платформ. Натомість компанія використовує RCS окремо від iMessage.

Apple також повторює, що iMessage є набагато безпечнішим і зручнішим для конфіденційності, ніж RCS. iMessage має наскрізне шифрування, і Apple підняла безпеку на вищий рівень завдяки розширеному захисту даних для повідомлень в iCloud. Apple заявляє, що RCS наразі не підтримує таке ж надійне шифрування, як iMessage.

Apple заявляє, що працюватиме з членами GSMA над способами подальшого вдосконалення протоколу RCS. Зокрема, це стосується покращення безпеки та шифрування повідомлень.

Рішення Apple прийняти RCS стало результатом багаторічного тиску з боку деяких її конкурентів, зокрема Samsung та Google. До сьогодні компанія чинила опір тиску і покращувала iMessage. Тім Кук заперечував RCS у 2022 році. Він казав, що Apple не чула від багатьох користувачів прохань щодо впровадження підтримки RCS на iPhone.

«Купи своїй мамі iPhone», — казав Кук.

За повідомленням Bloomberg того ж року Apple не розглядала (принаймні на той час) додавання підтримки RCS для iPhone.

Ймовірно на рішення повпливав законодавчий акт Європейського Союзу, який міг вимагати від Apple зрештою відкрити iMessage. Apple виступила проти застосування закону про цифрові ринки, стверджуючи, що iMessage не дуже значущий у Європі.

Джерело: 9to5mac

Disqus Comments Loading...