ДСНС надіслала перше сповіщення з попередженням про загрозу ракетного удару

Опубликовал
Володимир Скрипін

Зранку 11 жовтня повітряна тривога знову лунає по всій Україні й цього разу ДСНС розіслала багатьом українцям у різних містах та областях сповіщення з пронизливим звуковим сигналом про загрозу ракетного удару. Це вперше ДСНС проінформувала про загрозу ракетного удару росіянами у такий спосіб — нова система оповіщення Cell Broadcast тестувалася протягом минулого місяця, а зараз її запустили у «бойовому» режимі дослідної експлуатації.

ДСНС запустила нову систему оповіщення населення із використанням технології Cell Broadcast наступного дня після терактів в Україні 10 жовтня — внаслідок масових ракетних ударів по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Загалом росіяни обстріляли більш ніж 20 населених пунктів. Це, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. загинуло цивільних 19 осіб, ще 105 отримали поранення. Водночас станом на 7 ранку 11 жовтня залишалися знеструмленими 301 населений пункт у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Наприкінці вересня заступник голови ДСНС Роман Примуш розповідав, що система інформування населення від ДСНС покриває 67% абонентів (на початкових етапах тестування покриття становило 41%). Про ключові переваги Cell Broadcast ми детально розповідали в нашому попередньому матеріалі.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Вчора під час повітряної тривоги українці жартували у соцмережах з приводу відсутності сповіщень ДСНС — мовляв, її бережуть до нового року чи до “ядерки”, а сьогодні сповіщення не залишили байдужими (читай: добряче налякали) багатьох українців. Те, що у такі темні часи українці лишаються об’єднаними та продовжують жартувати (а як інакше?) надихає та вселяє впевненість у світле майбутнє.

 

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін