Рубрики Новини

DuckDuckGo запустив бета-версію свого захищеного браузера для Mac, на черзі Windows

Опубликовал
Максим Григор'єв

Пошуковик DuckDuckGo, який зосереджений на безпеці користувачів, оголосив про бета-тест власного браузера для комп’ютерів. Спочатку він буде доступний на Mac, а найближчим часом з’явиться і на Windows. Раніше DuckDuckGo випускав браузери лише для мобільних пристроїв.

У своєму продукті DuckDuckGo використовує власну пошукову систему, а функція Smarter Encryption гарантує видачу сайтів з підтримкою HTTPS. Додатково в браузері є блокувальник трекерів ще до завантаження з сайтів, захист електронної пошти та кнопка Fire Button для закриття всіх вкладок та знищення даних браузера одним клацанням миші.

Вся історія, закладки та паролі, а також зібрані під час серфінгу дані за замовчуванням зберігаються лише в системі користувача. Проте, можна імпортувати закладки та паролі з інших браузерів та менеджерів паролів.

Користувачі зможуть очистити збережені дані з певних вебсайтів та повернутися до нещодавно переглянутих сторінок. Браузер DuckDuckGo також позбавить дратівливих вікон зі згодою на використання файлів cookie. На деяких сайтах він навіть очистить їх, автоматично відхиливши відстежувальні cookie. Така функція доступна приблизно для половини всіх вебсайтів. Розробники повідомляють, що в період бета-тестування ця цифра зростатиме.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Пошуковик не буде використовувати двигун Chromium для браузера під Mac. Замість нього використовуватиметься рендеринг WebKit, що і браузер Safari. Зараз версія для Mac доступна лише за інвайтами, а для отримання запрошення потрібно зареєструватися, завантажити мобільний додаток DuckDuckGo або оновити його до останньої версії. У меню «Додатково від DuckDuckGo» в налаштуваннях вибрати «DuckDuckGo для робочого столу» та натиснути «Приєднатися до приватного списку очікування». Якщо пощастить, користувачі отримають повідомлення з кодом запрошення та посиланням на підключення браузера на Mac.

З початком повномасштабної війни пошукова система DuckDuckGo випустила оновлення зниження позицій російських сайтів з дезінформацією про Україну.

 

Disqus Comments Loading...