Директор Google Ukraine Дмитро Шоломко пішов у відставку після понад 17 років роботи

Опубликовал
Вадим Карпусь

Дмитро Шоломко, який очолював представництво Google в Україні протягом 17 років (фактично, з самого початку його роботи), покинув компанію на початку жовтня. Про це повідомляє ресурс AIN. Пресслужба компанії та сам Шоломко підтвердили цю інформацію, проте не стали ділитись подробицями.

«Ми підтверджуємо, що Дмитро Шоломко більше не очолює наш офіс в Україні. Наша прихильність до України залишається пріоритетом, і ми розпочнемо пошук нового керівника», – повідомили в Google.

Підготовка до відкриття представництва Google Ukraine почалась з 2006 року, й компанія відразу зіткнулася з проблемою кіберсквотингу. Фірма «Гоу Огле» зареєструвала торгові марки Google і Go Ogle, що дало їй право отримати домен google.ua. Судові тяганини через домен з перемінним успіхом тривали кілька років.

Дмитро Шоломко очолив Google Ukraine у 2007 році. Спочатку український офіс налічував лише 7 співробітників, але згодом розрісся до приблизно 100 робітників. За приблизними оцінками, наразі представництво генерує $300-450 млн виторгу на рік. Фінансові показники та чисельність працівників останніми роками постійно зростали. З моменту відкриття Google Ukraine локалізувало чимало продуктів, запустило кілька проєктів, займалось підтримкою української культури.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Наразі невідомо, що стало причиною звільнення Дмитра та хто стане його наступником в українському представництві Google. Також немає відомостей про подальші плани Шоломко.

Disqus Comments Loading...