«е-Підприємець» — 12 послуг для бізнесу за єдиною онлайн-заявою в «Дії». Як працюватиме?

Опубликовал
Володимир Скрипін

Уряд ухвалив постанову, яка дає «зелене світло» проєкту «е-Підприємець» — на порталі «Дія» невдовзі запрацює нова комплексна послуга для швидкої реєстрації бізнесу, суть якої чітко передає заголовок новини: українці за однією заявою зможуть отримати сервіси, необхідні для ведення власної справи.

«е-Підприємець» — комплексна послуга для реєстрації бізнесу онлайн

Нова ініціатива Мінцифри спрощує процедуру реєстрації, усуваючи всі бюрократичні процеси — вона об’єднає 12 послуг для бізнесу в єдину онлайн-форму. Серед них — державна реєстрація ФОП, реєстрація платником єдиного податку, подання інформації про вакансії, відкриття банківського рахунку, реєстрація декларації про пожежну безпеку тощо.

Розробники обіцяють, що заповнення онлайн-форми займе не більше 20 хвилин часу — все онлайн, без нескінченних квестів різними держустановами для збору різних довідок, дозволів та зайвих папірців. Досі увесь процес займав близько 1,5 місяця, кажуть в Мінцифри.

Як скористатися

Щоб отримати послугу «е-Підприємець» та якомога швидше розпочати роботу нового підприємства потрібно: відкрити портал Дія → заповнити та подати заявку → отримати підтвердження про успішне оброблення запиту.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Скористатися послугою е-Підприємець можна буде на будь-якому етапі запуску чи розвитку бізнесу. Це означає, що за потреби підприємці зможуть вибрати дві або більше послуг із запропонованих, наприклад, дійсні ФОПи можуть розширити свій бізнес, зареєструвавши ще одну кав’ярню, кіоск, салон краси тощо.

Коли запрацює і які обмеження

Точна дата запуску «е-Підприємець» поки невідома. Водночас в анонсі очільник Мінцифри зазначає, що  спершу послугу запустять для кількох видів діяльності, зокрема:

  • салонів краси,
  • кафе,
  • точок продажу.

Послугу «е-Підприємець» запускають у межах проєкту EU4DigitalUA, що фінансується ЄС та впроваджується Академією електронного управління Естонії.

Disqus Comments Loading...