Рубрики НовиниАвто

Електромобіль Mercedes спалахнув у підземному паркінгу: постраждали 70 автомобілів, 21 людину доправили до лікарні

Опубликовал
Вадим Карпусь

Седан Mercedes-Benz EQE вибухнув в підземному паркінгу житлового комплексу в Південній Кореї, спричинивши велику пожежу. Внаслідок пожежі 70 інших транспортних засобів отримали пошкодження, а 21 людину довелося госпіталізувати через отруєння токсичним димом. На щастя, отруєння виявилось таким, що не загрожує життю.

Інцидент стався в місті Інчхон у Південній Кореї й потрапив на камеру відеоспостереження з підземного паркінгу. На відео видно, що електромобіль стоїть на паркові й не заряджається, аж раптом він починає випускати білий дим. Швидше за все, дим походить від акумулятора, встановленого в підлозі авто. Через кілька секунд EQE спалахує, а вогонь згодом поширюється на транспортні засоби поблизу.

За даними пожежної служби Інчхона, пожежа спалахнула близько 6:15 ранку на першому підвальному поверсі житлового комплексу. На місце події було залучено 177 рятувальників та 80 одиниць техніки. Місцеві ЗМІ повідомляють, що на ліквідацію пожежі знадобилося 8 годин. Відомо, що з пожежами електромобілів важко боротися, хоча вони трапляються рідше, ніж у авто з ДВЗ.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Hillel IT School.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Через сильне задимлення загалом 209 мешканців були змушені евакуюватися зі своїх квартир. Майже половину з них пожежники врятували зі сходів і балконів. 20 жителів, у тому числі семеро немовлят і дітей віком до 10 років, надихалися димом. Їх доставили до лікарні разом з одним пожежником, який також постраждав від токсичного диму.

Правоохоронці та пожежники розпочали розслідування причини пожежі. Місцеве представництво Mercedes-Benz заявило про співпрацю з пожежними, щоб з’ясувати причину інциденту. Експерти припускають, що електромобіль міг потрапити в аварію, перш ніж стався інцидент на парковці. Внаслідок аварії акумулятор міг отримати пошкодження, що призвело до перегріву. Хоча Mercedes ще не змогла надати інформацію про точну модель і батарею цього електромобіля, седан EQE використовує літій-іонний акумулятор CATL місткістю 90,6 кВт-год.

Джерело: carscoops

Disqus Comments Loading...