Рубрики НовиниАвто

Електромобілі Toyota і Lexus перейдуть на роз’єм заряджання Tesla NACS

Опубликовал
Юрій Орос

Toyota та її суббренд Lexus почнуть впроваджувати роз’єми заряджання Tesla NACS (Північноамериканський стандарт зарядки), приєднавшись до формату, який підтримують інші автовиробники, як-от Ford, GM, Honda та, нещодавно, BMW.

Втім, мова поки про «певні» транспортні засоби, починаючи з 2025 року, передає The Verge. Для всіх інших своїх електромобілів Toyota надасть адаптери для доступу до понад 12 000 станцій Tesla Supercharger.

Одним з перших автомобілів Toyota, який буде оснащено роз’ємом NACS, має стати трирядний позашляховик, який збиратимуть на заводі автовиробника в Кентуккі з 2025 року, а наступний електромобіль від Lexus з’явиться у 2026 році. Наразі Toyota, порівняно з більшістю інших автовиробників, не пропонує багато варіантів повністю електричних електромобілів і випустила лише bZ4X та Lexus RZ 450e.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Toyota доєдналася Ford, GM, Rivian, Volvo, Polestar, Nissan, Mercedes-Benz, Jaguar Land Rover, Fisker, Hyundai та BMW, які прийняли NACS. Зараз єдиними великими компаніями, які ухиляються від цього, залишаються Stellantis, що володіє брендами Citroen, Chrysler, Jeep і Dodge, та Volkswagen Group. Враховуючи, що Toyota є найбільш консервативною у прийнятті бізнес-рішень, дуже ймовірно, що решта компаній незабаром підуть за нею, як мінімум на американському ринку.

Disqus Comments Loading...