Рубрики НовиниАвто

Електричний «гет-трик» Fisker: пікап Alaska за $45 тис., кросовер PEAR від $30 тис. та 1000-сильний спорткар Ronin

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія Fisker на заході Product Vision Day 2023 в Каліфорнії анонсувала три нові моделі, які мають стати частиною «концепції сталого розвитку повністю електричних автомобілів бренду до 2026 року».

Fisker Ronin

Засновник і власник компанії Генрік Фіскер назвав показану серійну модифікацію Ronin «першим у світі чотиридверним електричним кабріолетом», це якщо вважати маленькі задні двері в стилі Mazda RX8 повноцінними, передає Electrek.

Згідно з заявленими специфікаціями у Fisker Ronin встановлять електродвигун на 1000 кінських сил, який розганятиме авто до 100 км/год «приблизно за 2 секунди». Запас ходу назвали майже фантастичний — 960 км.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Всередині мають розміститися 5 осіб, але під час презентації інтер’єр приховали за тонованими вікнами, відповідно й дах не розкривали. Фіскер повідомив, що ця модель почне продаватися ближче до кінця 2025 року. Про ціну поки змовчали.

Fisker PEAR

Про компактний кросовер більше конкретики. Ціна PEAR — від 29900 доларів, а з податковими знижками в деяких регіонах вона може скласти 22400 доларів. Для забезпечення такого цінника нова модель матиме на 35% менше деталей, ніж актуальна модель Ocean. Наприклад, всі чотири сидіння матимуть однакові підлокітники, щоб зменшити вартість виробництва. Орієнтовна дата релізу — 2025 рік.

Унікальною особливістю Fisker PEAR мають стати «Двері Гудіні» — конструкція заднього люка, який ховається всередині кузова. Попереду буде додатковий багажник.

У Lounge mode (Режим відпочинку) можна буде скласти крісла в рівну підлогу, і використовувати для сну. Будуть як 5-містні, так і шестимісні варіанти салону, тоді з’явиться ще одна посадкова позиція в передньому ряді.

Fisker Alaska

Компактний пікап позиціонується як adventure truck, що має дистанціювати Alaska від охочих придбати собі «робочу конячку». Довжина заднього багажника всього 137 см, але автомобіль також можна перетворити на ліжко завдяки «Дверям Гудіні», що надають доступ до салону та відкидної кришки.

Fisker Alaska у 2025 році має коштувати від 45 тис. доларів (37 900 з податковими пільгами). Заявлений запас ходу — від 368 до 544 км.

 

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос