Фінансовий звіт Microsoft: зростання доходів на 18%, прибутку – на 8%, 10 млн користувачів стрімінгового ігрового сервісу Xbox Cloud Gaming

Опубликовал
Вадим Карпусь

Корпорація Microsoft опублікувала фінансовий звіт за підсумками роботи у третьому кварталі фіскального 2022 року. Цей період виявився дуже успішним для компанії. Так, сукупний дохід зріс на 18% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та досяг $49,4 млрд. Чистий прибуток склав $16,7 млрд, приріст у порівнянні з третім кварталом 2021 фіскального року – 8%. Найбільш успішними сегментами бізнесу стали серверний та хмарний, які продемонстрували приріст на 29% та 32% відповідно.

Підрозділ More Personal Computing, в якому враховуються доходи від Windows та Xbox, заробив $14,5 млрд (приріст 11%). При цьому дохід від Windows OEM виріс, а впровадження Windows 11 у корпоративному сегменті здійснюється швидше, ніж будь-якої попередньої версії. Дохід від продажу пристроїв Xbox зріс на 14%, а від продажу контенту та сервісів – на 4%. Microsoft заявляє, що понад 10 млн людей транслювали ігри у рамках сервісу Xbox Cloud Gaming. Стрімінг ігор доступний у рамках підписки Xbox Game Pass Ultimate вартістю $14,99 на місяць.

У міру повернення працівників до офісів спостерігається збільшення використання пакета Office та хмарних сервісів для бізнесу. В результаті дохід підрозділу Productivity and Business Processes зріс на 17%. Доходи від пакета Office у комерційному сегменті зросли на 12%, у споживчому – на 11%. Кількість передплатників Office 365 досягла 58,4 млн користувачів. Приріст із попереднім кварталом склав 2 млн користувачів, а у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року – на 8 млн.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Підрозділ Intelligent Cloud показав приріст доходу на 26% – до $19,1 млрд. Сервіс LinkedIn демонструє приріст на 34%. Доходи від продажу Microsoft Surface зросли на 13%.

Купівля Activision Blizzard, яка має зробити Microsoft «третьою за величиною ігровою компанією за доходом після Tencent та Sony», поки що не вказана у нинішньому фінансовому звіті. Угода, швидше за все, не буде закрита до наступного року.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...