Рубрики НовиниКіно

Франшиза «Фантастичні звірі‎» — на паузі. Режисер Девід Єйтс каже, що йому не повідомляли про «‎п’ять фільмів»

Опубликовал
Катерина Даньшина

З 2016-го року на екрани вийшло три фільми з серії «Фантастичні звірі‎» (приквелу до «‎Гаррі Поттера»), і нині Warner Bros. вирішила «‎заморозити» франшизу.

Письменниця Джоан Роулінг початково задумала серію, яка складатиметься із п’яти фільмів — і на цей час на екрани вийшло три: «Фантастичні звірі й де їх шукати» (2016), «Злочини Ґріндельвальда» (2018) і «Таємниці Дамблдора» (2022). Водночас невтішні касові збори останнього змусили шанувальників засумніватися, чи стануть реальністю ще дві стрічки. І ці сумніви у новому інтерв’ю підтвердив Девід Єйтс, який зрежисував усі частини «‎Фантастичних звірів» та чотири останні фільми про Гаррі Поттера:

«Франшиза «‎Фантастичні звірі» поки призупинена. Ми зняли три фільми (останній під час пандемії) і це було надзвичайно весело. Ми знімали, коли ще не було вакцин. На щастя, ніхто не захворів‎».

«Таємниці Дамблдора» зібрали в міжнародному прокаті лише $407 мільйонів, а перші дві частини, для порівняння, зібрали $814 млн та $654 млн. Водночас рекорд, як фільм із всесвіту Гаррі Поттера із найнижчим рейтингом на Rotten Tomatoes у 36%, утримують саме «Злочини Ґріндельвальда».

Серія також стикалася з багатьма суперечками — спочатку щодо заміни Деппа на Мадса Міккельсона, який перебрав на себе роль Ґріндельвальда після судових баталій Джонні, а потім щодо Джоан Роулінг, яку критикують за її коментарі щодо трансспільноти. Езра Міллер, який зіграв Креденція Бербоуна, торік теж потрапив у скандал, коли його заарештували за хуліганство. 

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Повертаючись до інтерв’ю, Єйтс також згадав, що на початку роботи, йому ніхто не повідомляв про плани щодо п’яти фільмів.

«П’ять фільмів були несподіванкою для більшості з нас», — сказав Єйтс. «Джо згадала про це спонтанно, одного разу на пресконференції. Але коли ми стартували, нам ніхто не казав про п’ять фільмів. Я не говорив про це ні з продюсером Девідом Гейманом, ні з Warner Bros, ні з Джо. Ми просто поки робимо паузу, яка дозволяє мені робити інші речі».

Останній коментар про «‎інші речі» стосується нещодавньої режисерської роботи Єйтса, фармацевтичної кримінальної драми Netflix «Продавці болю». У фільмі зіграли Кріс Еванс і Емілі Блант, а стример придбав роботу у межах угоди за $50 мільйонів.

«Так довго знімаючи історії про чарівників, я хотів створити фільм про реальний світ і на соціальну тему, але не надто серйозний», — сказав Єйтс раніше в інтерв’ю Variety.

Цікавий факт: франшиза, яка включає фільми про Гаррі Поттера та «Фантастичних звірів», заробила загалом $9,7 млрд —  63% касових зборів, тобто $6,07 млрд прийшлися на роботи, які режисував Девід Єйтс.

Нині HBO працює над власним серіалом із всесвіту Гаррі Поттера для стримінгу Max, і в інтерв’ю на питання, чи братиме Єйтс участь у створенні шоу він відповів: «Ніколи не кажи ніколи».

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Катерина Даньшина