FT: Meta восени запустить нові чатботи зі штучним інтелектом, які імітуватимуть Авраама Лінкольна та інших особистостей

Опубликовал
Юрій Орос

Meta — материнська компанія Facebook планує запустити низку чат-ботів на основі штучного інтелекту, що кинуть виклик конкурентам, як-от OpenAI, Snap і TikTok, повідомляє зі своїх джерел Financial Times.

Чат-боти імітуватимуть певних персонажів, один із них має стати імітацією Авраама Лінкольна, одного з найулюбленіших президентів серед американців. Інший використовуватиме лексику серфера для консультацій щодо подорожей.

Згідно з інформацією джерел, боти можуть бути запущені вже у вересні. Їхня мета — забезпечити кількамільярдну аудиторію соцмереж Meta новим пошуковим інструментом і цікавим продуктом, який розважатиме.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Також це крок для втримання своїх користувачів та залучення нових, адже Meta доводиться боротися з новими конкурентами як TikTok, та встигнути на ажіотаж навколо інструментів штучного інтелекту після вибухового зростання ChatGPT від OpenAI за підтримки Microsoft.

Інша причина банальніша, експерти попереджають, що окрім підвищення рівня залученості чат-боти здатні збирати значно більше інформації про користувача, в тому числі особисті вподобання. Це може допомогти Meta отримувати точніший портрет покупця, та забезпечувати його релевантнішими рекламою і контентом. Одночасно це може стати новою змогою для «маніпуляцій і підштовхування».

Disqus Comments Loading...