Гарнітура змішаної реальності Apple скануватиме райдужку ока для аутентифікації користувача під час входу або здійснення платежів — The Information

Опубликовал
Катерина Даньшина

Джерела сайту The Information стверджують, що в Apple AR/VR буде вбудований сканер райдужної оболонки ока для аутентифікації користувача під час входу в систему та проведення платежів. Також гарнітура матиме ще кілька переваг у порівнянні з Quest Pro від Meta, що тільки вийшла,  – у тому числі більшу кількість камер з високою роздільною здатністю і меншу вагу.

Apple відмовилася від коментарів, але, як відомо, у 2017 році вона придбала SensoMotoric Instruments – німецьку компанію, яка виготовляє окуляри з функцією відстеження руху очей. У 2021 році Аналітик Мінґ-Чі Куо також згадував про можливість впровадження додаткових датчиків для розпізнавання.

Дві з раніше заявлених 14 камер імовірно контролюватимуть рух ніг, що дасть гарнітурі перевагу у відстеженні всього тіла в порівнянні з пристроєм Meta з 10 камерами (яка не має такої функції). Також окуляри Apple отримають полегшений дизайн (їх будуть виготовляти з алюмінію, тканини та скла) і вони будуть менше важити, ніж Quest Pro (вага, якого близько 700 грамів) – хоча не уточнюється наскільки.

Попередні чутки також натякали на наявність інших функцій преміумклас, включаючи два дисплеї з роздільною здатністю 8K, детальне відстеження виразу обличчя та магнітне кріплення для нестандартних лінз. Гарнітура може живитись від чіпа M2 або використовувати низьку частоту оновлення дисплея, щоб продовжити термін служби батареї.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Численні джерела вказують, що гарнітура може бути представлена ​​приблизно у 2023 році, а її вартість сягатиме 3000 доларів (ось вам і ціна за більшу кількість функцій, ніж у Quest Pro за 1500 доларів). Така вартість, навіть більше, ніж у випадку з обладнанням Meta, може обмежити початкову аудиторію гарнітури Apple лише розробниками та іншими професійними творцями.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...