Рубрики Новини

Гібрид Toyota Prius 2023: оновлений дизайн, ефективніша батарея та покращена економічність

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Toyota представила нову версію гібридного автомобіля Prius і заявила, що новинка є найбільш економічною моделлю в лінійці на сьогодні. За власними оцінками автовиробника, передньопривідна версія початкового рівня має комбінований рейтинг економії палива 57 миль на галон (91,7 км пробігу на 3,785 літра чи споживання 4,1 літра на 100 км пробігу).

Новий Toyota Prius модельного ряду 2023 має більш сучасний і спортивний зовнішній вигляд. Автомобіль став нижчим (на 2 дюйми або 5,1 см) і ширшим (на 1 дюйм або 2,5 см). Центр ваги автомобіля змістився нижче, а водій отримав нижчу посадку та більше місця за шириною.

У версії Prius 2023 використовується гібридна силова установка Toyota 5-го покоління і нова літій-іонна батарея, яка видає на 15% більше енергії в порівнянні з акумулятором попереднього покоління. Це дозволило зменшити розміри та масу батареї без шкоди для продуктивності автомобіля.

Бізнес англійська.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Крім того, Toyota оснастила Prius потужнішим дволітровим бензиновим двигуном. Передньопривідні версії мають потужність двигуна 194 к.с. і розганяються до 60 миль на годину (96,6 км/год) за 7,2 секунди. Повнопривідні версії відрізняються підвищеною потужністю (196 к.с.) та покращеною динамікою розгону (7 секунд). Доступні режими водіння Eco для економії палива, а також Power і Sport для більш активного водіння та більшої чуйності педалі акселератора.

У салоні доступні кілька портів USB-C та розважальна система Toyota Audio Multimedia, сумісна з Apple CarPlay та Android Auto. Система Toyota Connected Service Drive Connect забезпечує доступ до функцій розумного помічника з підтримкою голосових команд. Також передбачені системи допомоги водієві, включаючи контроль сліпих зон, парктроніки, автоматичне гальмування. Топова версія додатково може похвалитися системою Panoramic View Monitor з оглядом 360 градусів навколо автомобіля та системою паралельного паркування та паркування заднім ходом без керування водія. Окремо згадується система Toyota Safety Sense останнього покоління. Вона дозволяє попередньо виявляти пішоходів для уникнення зіткнень, попереджає про вихід зі смуги руху, включає допомогу в керуванні та круїз-контроль.

Новий гібридний автомобіль Toyota Prius 2023 буде доступний у трьох комплектаціях: LE, XLE і Limited. Ціни на них будуть оголошені ближче до кінця року.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...