Головний операційний директор Meta Шеріл Сандберг йде у відставку — після 14 років роботи в компанії Цукерберга

Опубликовал
Тетяна Нечет

Через 14 років роботи на екс-Facebook (нині компанія називається Meta) головний операційний директор Шеріл Сандберг оголосила про свою відставку. Вона залишить свою посаду восени, а крісло, що звільниться, займе нинішній директор з розвитку Хав’єр Оліван. При цьому Сандберг залишиться у раді директорів Meta.

«Коли я влаштувалася на цю роботу у 2008 році, я сподівалася, що я пропрацюю на посаді 5 років. Через 14 років настав час написати наступний розділ мого життя. Я не знаю, що принесе майбутнє, і я дізналася, що ніхто не знає. Але я знаю, що буде більше уваги до мого фонду та благодійної діяльності, що важливіше для мене, ніж будь-коли, враховуючи, наскільки важливий цей момент для жінок. І як Том і я одружимось цього літа, виховуватимемо нашу велику сім’ю з п’яти дітей», — написала №2 у Meta.

Голова компанії Марк Цукерберг назвав її відставку «кінцем епохи» і сказав, що не планує замінювати роль Сандбер в чинній структурі. Проте на компанію чекає реорганізація.

«Це кінець епохи. Через 14 років мій добрий друг і партнер Шеріл Сандберг залишає посаду головного операційного директора Meta. Коли Шеріл приєдналася до мене у 2008 році, мені було лише 23 роки, і я майже нічого не знав про управління компанією. Ми створили відмінний продукт — вебсайт Facebook, — але ми ще не мали прибуткового бізнесу, і ми щосили намагалися перетворитися з невеликого стартапу на справжню організацію. Шеріл організувала наш рекламний бізнес, найняла чудових людей, сформувала нашу культуру управління та навчила мене керувати компанією. Вона створила можливості для мільйонів людей по всьому світу, і вона заслуговує на похвалу за багато з того, чим є Meta сьогодні», — написав Цукерберг.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Сандберг стала другою особою компанії після генерального директора. До цього вона шість років пропрацювала в Google, створюючи канали онлайн-продажів для AdWords та AdSense. З її персоною пов’язується перетворення соцмережі на рекламного монстра та одного з найвпливовіших гравців технологічної галузі з ринковою капіталізацією понад 1 трлн доларів.

Хав’єр Оліван, який займе пост Сандберг, виріс у Піренеях на півночі Іспанії. Має ступіні в галузі електротехніки та промислової інженерії (Університет Наварри, Іспанія), а також ділового адміністрування (Стенфордський університет, США). До приходу в Facebook у 2007 році очолював відділи міжнародного розвитку в NTT та Siemens.

Disqus Comments Loading...